България ще е сред водещите производители на електрически камиони в

...
България ще е сред водещите производители на електрически камиони в
Коментари Харесай

Лорер: България ще е сред водещите производители на електрически камиони. 500 бройки вече са готови

България ще е измежду водещите производители на електрически камиони в близко бъдеще, едно високотехнологично и новаторско произвеждане.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа при представянето на електрическия автомобил Sevic v500e – основан и асемблиран в Пловдив, който към този момент е сертифициран от европейската автомобилна организация UTAC за придвижване по пътищата на Европа.

Той даде и спомагателна информация за камионите на ток:

- Българските електрически камиончета ще се създават напълно с сила от възобновими енергоизточници.

- Първите 500 бройки към този момент са факт и са предопределени за експорт.

- Огромен интерес има към тях в Западна Европа и Съединени американски щати.

- Батерията им разрешава пробег от 300 км. и товаримост до 600 кг., като мощно приложение имат в търговията.

Намеренията на компанията производител са за изграждане на нова фабрика, в която да се създават близо 1000 броя на година.

В Пловдив Даниел Лорер и вицепремиерът Борислав Сандов се срещнаха с представители на най-големите вложители в Икономическа зона Тракия.

Министърът на нововъведенията и растежа разгласи пред бизнеса, че в новия програмен интервал на Европейски Съюз стопанската система и зеленият преход ще се движат дружно в стеснен съюз. Огромната част от европейския запас ще бъде ориентиран точно за цифровизация и зелена стопанската система.

Индустриални зони

Фишът за индустриални зони 416 млн. лева по Плана за възобновяване и резистентност ще бъде изцяло отворен за оператори на индустриални зони от цялата страна - държавни, общински и частни, оповестиха още от Министесртвото на нововъведенията и растежа.

Ще се подчертава върху икономическата доходност на зоната, а точно опцията на оператора, който кандидатства, да покаже инвеститорски интерес към неговата зона

Това е извънредно значимо, с цел да може страната да влага средства там, където в действителност има стопански интерес, счита Лорер.

Източник standartnews.com
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР