България ще дари 50 000 ваксини срещу COVID на Република

...
България ще дари 50 000 ваксини срещу COVID на Република
Коментари Харесай

България дарява 50 000 ваксини срещу COVID на Северна Македония

България ще подари 50 000 ваксини против Коронавирус на Република Северна Македония. Новината бе упомената през вчерашния ден от българския президент Румен Радев, а през днешния ден бе доказана от македонските управляващи.

„ Тези дни, както разгласи президентът на България, те ще създадат другарски жест и чакаме идната седмица да изпълним първата среща на граничния пункт ”, сподели министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев.

В момента се прецизират детайлностите с Червения кръст на България и на Северна Македония.

Новината бе доказана и от министъра на опазването на здравето в съседката ни Венко Филипче, написа БГНЕС и напомня, че преди дни президентът на България Румен Радев съобщи, че страната ни ще даде доста подаяние от ваксини на прилежаща Македония.

Северна Македония е измежду страните с най-ниско равнище на имунизация на популацията. Те имат към 13 сложени дози на 100 души население, до момента в който при нас те към този момент доближават близо 20.

Допълнително се разисква и концепцията да се обезпечи държавна помощ в туризма, по силата на която възпитаници от Северна Македония ще обитават на безвъзмездни лагери в нашите планински и морски курорти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР