България ще бъде представена от 10 боксьори на световното първенство

...
България ще бъде представена от 10 боксьори на световното първенство
Коментари Харесай

България с 10 боксьори на световното първенство


България ще бъде показана от 10 боксьори на международното състезание за мъже в Ташкент, Узбекистан. Шампионатът на планетата ще се организира от 1 до 14 май. Конкуренцията се обрисува да е извънредно висока. Заявки са подадени от над 100 страни, а на кръга се чака да се качат повече от 600 боксьори!

Световното състезание ще бъде и със повишен награден фонд. От Международната федерация (ИБА) осведомиха, че ще бъдат раздадени награди в размер на 5.2 милиона $. Шампионите ще получат по 200 хиляди $, сребърните медалисти - по 100 хиляди, а бронзовите от всяка категория - по 50 хиляди $.
 Летящ старт за Викторио Илиев в Ереван
Летящ старт за Викторио Илиев в Ереван

Следващият му противник ще бъде представителят на Испания Даниел Родригес

" Подготовката беше изпълнена на 100 %. Всички са здрави и подготвени за Световното състезание. Проведохме редица спаринги, първо с националите на Грузия, по-късно с Франция, Йордания, Люксембург, Азербайджан и Румъния. Това беше от огромна изгода за всички и нашите боксьори съумяха да покачат равнището си и да премерят сили с олимпийски, международни и континентални медалисти. Доволни сме от свършената работа и чакаме с неспокойствие първия гонг на Световното състезание ", сподели старши треньорът на националния ни отбор Жоел Арате.

Отборът ни ще пътува за Ташкент в петък. Съставът, воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров, ще лети през Истанбул с полет от 15:25 часа на Терминал 2.

Съставът на националния ни тим:

48 кг - Ергюнал Себахтин

51 кг - Даниел Асенов

54 кг - Ясен Радев

57 кг - Хавиер Ибаниес

60 кг - Радослав Росенов

63.5 кг - Красимир Джуров

75 кг - Рами Киуан

80 кг - Кристиян Николов

92 кг - Радослав Панталеев

+92 кг - Йордан Морехон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР