България ще бъде отново солидарна с братска Македония. Това заяви президентът

...
България ще бъде отново солидарна с братска Македония.
Това заяви президентът
Коментари Харесай

Радев към Ковачевски: България отново ще бъде солидарна с братска Македония

България ще бъде още веднъж солидарна с братска Македония.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на срещата си с премиера на районен съд Македония Димитър Ковачевски, съобщи БГНЕС.

Държавният глава акцентира, че нашите връзки с РСМ са стъпили на здрав пиедестал, който е оттатък политическата обстановка.

 
Това е фундаментът, който е в основата на решенията на България да поддържа безусловно Македония още от признаването на държавността и независимостта на страната през настояването за превантивния контингент на Организация на обединените нации при раздробяване на някогашна Югославия, през оказването на помощ по време на ембаргото, през оказването на военно-техническа помощ, при произшествия и естествени бедствия.
Румен Радев, президент на България

" Политическите договорености, които са свързани с договарянията за участие в Европейски Съюз са част от този развой и значима стъпка напред. Надявам се, че срещата с българското държавно управление е значима стъпка за постигането на преференциални решения ", добави президентът. „ Трябва да има доста по-чести срещи и разговор на най-високо държавно равнище за подсилване на доверието и разбирателството “, сподели Радев.

По-рано Ковачевски се срещна със служебния министър председател Гълъб Донев. Двамата дадоха брифинг, на който стана ясно, че България ще помогне на РСМ и ще изнася електричество за страната в интервала до 31 март 2023 година За задачата ще бъде основана смесена работна група, която стартира работа от 7 септември, сряда.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР