България ще бъде осъдена в Люксембург заради чистотата на атмосферния

...
България ще бъде осъдена в Люксембург заради чистотата на атмосферния
Коментари Харесай

Сандов: България ще бъде осъдена в Люксембург заради чистотата на въздуха

България ще бъде наказана в Люксембург поради чистотата на атмосферния въздух. Това заяви в Пловдив вицепремиерът и министър на околната среда и водите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Община Пловдив е в нарушаване и поради нея България е в правосъдна процедура в съда в Люксембург на заключителен стадий “, сподели Сандов. Той разясни, че през 2017 година Европейска комисия осъди София и Пловдив, и още три района. " Оттогава до момента не сме преодолели това нарушаване и по тази причина страната ни ще бъде наказана, ще има и финансови наказания. Освен със здравето си, ще плащаме и от джоба си.

Минималната глоба за нарушение на тези правила е към 10 млн. лв., след което всяка година до превъзмогване на нарушаването ще би трябвало да плащаме по към 20 млн. лв.. Амбицията ми е да не позволяваме да плащаме повече от една година в допълнение “, сподели министърът на околната среда и водите. По мнението му, тези въпроси в действителност не се вземат решение елементарно, решението е сложно и изисква присъединяване на общините.

Те са тези, които имат директни дейности за част от ограниченията, които би трябвало да се предложат. Някои от тях са подмяна на отоплителните уреди на публични здания, на семейства, замяна на автопарка с електрически транспортни средства, създаване на залесителни пояси до пътни артерии, зачистване и попречване на кални площи.

" Разчитам, че без значение от политическите ни разлики, с кметовете на тези обитаеми места ще се намерят способи на деяние, всички сме задължени да работим за здравето на хората и околната среда. Затова би трябвало да намерим метод на координираме дейностите си “, сподели още Сандов.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР