България ще бъде домакин на едно от най-големите международни събития

...
България ще бъде домакин на едно от най-големите международни събития
Коментари Харесай

Елитът на роботизираната хирургия се събира в България

България ще бъде хазаин на едно от най-големите интернационалните събития в областта на роботизираната хирургия. От 26 до 28 септември 2019 година в София ще се организира 11-тата среща на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия под егидата на Медицинския университет в Плевен. Това е един от най-значимите конгреси в региона на най-високотехнологичното лекуване в света. 

Всяка година друга страна с необикновен принос към тази сфера печели семейството. Тази година събитието се организира у нас след сполучливата кандидатура и блестящото показване на международния конкурс на екипа на МУ–Плевен – водач в образованието и практиката в региона на роботизираната хирургия в България. Мотото на тазгодишния конгрес е „ Отвъд границите със познание и нововъведения “.

Конгресът ще се състои в аудиториите на СУ „ Климент Охридски “ и ще приветства представители на интернационалната научна и експертна здравна общественост. Събитието ще уважат основателите на роботизираната хирургия в света. Лекции за своя опит и бъдещето на високите технологии в медицината ще изнесат проф. Робърт Холоуей, проф. Камран Нежат и проф. Ричард Сатава. Участници във форума ще бъдат медици от Европа, Съединени американски щати и Китай, като азиатските експерти ще споделят опита си в ултразвуковата интервенция „ хайфу “.

„ За нас е изключителна чест, че успяхме да притеглим този интернационален конгрес в България и да представим високите постижения на страната ни и на нашите експерти на интернационално равнище. Преминахме през продължителна селекция с редица критерии за оценка на предложенията и експертизата и сме горди да представим на света опциите на роботизираната хирургия в България, както и да срещнем интернационалния опит с нашите експерти “, показа проф. Славчо Томов, ректор на МУ–Плевен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР