България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си

...
България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си
Коментари Харесай

България, РСМ и Черна гора пречели на Лавров да се срещне с Вучич

България, Северна Македония и Черна гора са затворили въздушното си пространство за самолета на съветския външен министър Сергей Лавров.

Руската държавна организация ТАСС се базира на сръбският вестник " Вечерни новости " .

Така визитата на външния министър Лавров в Сърбия, планувано за 6-7 юни , " се оказва доста подозрително ", " само че не е и по виновност на формален Белград ".

Администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич към този момент не разяснява обстановката. В неделя пресслужбата на президента заяви, че съветският дипломат в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с Вучич в 10:00 ч. в понеделник.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова анонсира в петък , че съветският външен министър ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще се срещне със сръбския президент, външния министър и ръководителя на Народната скупщина. Според дипломата страните ще обсъдят задълбочено въпросите на двустранното политическо и икономическо съдействие, ще обменят отзиви по обстановката в Балканския район и редица интернационалните проблеми .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР