България се затруднява да помогне на Република Северна Македония (РСМ)

...
България се затруднява да помогне на Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

България се затруднява да достави ток на Северна Македония

България се затруднява да помогне на Република Северна Македония (РСМ) с даването на електрическа енергия поради това, че страната ни е член на Европейския съюз, защото това значи да наруши регулаторната рамка, която има, и европейските регламенти.

Така разяснява на брифинг в Министерството на външните работи (МВнР) Желязко Радуков, основен специалист във ведомството, отправената молба от РСМ към България за даването на електрическа енергия.

Той напомни, че РСМ има сериозен проблем с обезпечаването на сила за идния зимен сезон и е отправила молба към България за обезпечаването на огромно количество електрическа енергия на цена доста по-близко до индустриалната, в сравнение с до пазарната. РСМ не е член на Европейски Съюз и в същото време е оповестила спешно състояние. Това е характерно правно състояние на страната, което разрешава на нашите съседи да пренебрегват личните си регулаторни механизми в региона на енергетиката, разяснява той.

Според Желязко Радуков настояванията на Скопие сега са да им предоставим електрическа енергия на цена по-близка до индустриалната, в сравнение с до пазарната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР