България се включи във всички санкционни режими въпреки последствията за

...
България се включи във всички санкционни режими въпреки последствията за
Коментари Харесай

Радев към Кулеба: България се включи в санкционните режими въпреки последствията за нас

България се включи във всички санкционни режими макар следствията за нашата страна. Това сподели президентът Румен Радев по време на срещата с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на посещаване в България, съобщи.

"Особено сме загрижени и за хода на актуалните военни дейности и опасността за цивилното население. Точно в зоните на военни интервенции попада и многочислената българска диаспора ", сподели още Радев.

"Още един път призоваваме тази безсмислена война, братоубийствена война сред два приятелски славянски народа да спре допустимо по-бързо и да търсим способи всички дружно, в границите на Европейски Съюз, по-бързо да възстановим Украйна ".

Радев сподели още, че болшинството президенти от формата Б-9 още в първата седмица на войната са изготвили декларация към Европейска комисия, в която приканват за ускорената интеграция на Украйна в Европейски Съюз.

Държавният глава увери, че България ще продължи да прави всичко допустимо и да оказва цялостна поддръжка на Украйна в границите на нашите благоприятни условия.

Българите отвориха домовете и сърцата си за украинците. Над 91 хиляди украинци са у нас. Много украински деца посещават нашите учебни заведения и детски градини. Готови сме да възстановим програмата за лекуване на украински военни, добави президентът.

Вие сте освен водач на своя народ, само че и боен и по тази причина чудесно разбирате какво се случва в Украйна, означи Кулеба пред Радев. "Разбира се това не е никаква специфична интервенция, както я назовава Русия, а е пълномащабна война ", сподели украинският външен министър. Той благодари, че българската позиция е кардинална още от началото на войната.

Дмитро Кулеба дойде на 18 април в България с автомобил през Румъния. Той към този момент организира срещи с българския външен министър Теодора Генчовска и с министър-председателя Кирил Петков.

Очаквайте подробности
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР