България се управлява от мафията. Това означава, че държавните решения

...
България се управлява от мафията. Това означава, че държавните решения
Коментари Харесай

Министърът на икономиката вече извърши 4-5 тежки престъпления, заяви Татяна Дончева

България се ръководи от мафията. Това значи, че държавните решения даже на най-високо равнище са подбудени от това да бъде откраднато, съобщи водачът на „ Движение 21” Татяна Дончева.
По думите й се краде от държавния и от общинските бюджети, а публичните поръчки са подчинени на схеми, крадат се и непознати бизнеси, изключително тези, които властта смята за доходоносни.
„ Това, което е тръгнало у нас, е фашизмът от 30-те години на Германия. Тогава на първо време са почнали с евреите, след това с комунистите, и най-после, когато са минали към всеки човек, всекият човек не е можел да се отбрани с нищо”, уточни тя.
По думите й най-сериозните проблеми не се изговарят от никого в Народното събрание.
„ Дунарит не е единствено Дунарит, а са няколко завода – в Трявна, Монтана и Русе, към които „ Детето чудо” е показало аспирации и желае да ги вземе. „ Детето чудо” отхвърля това, само че дейностите на неговия министър и съученик от икономическото министерство го опровергават”, разяснява в диалога Дончева.
„ Че „ Детето чудо” не е единствено в това си изпитание, е ясно, тъй като другояче не биха могли по този начин да бъдат ангажирани държавни институции, в това число митниците, „ Кинтекс”, междуведомствени съвети” , добави тя.
Според нея тази сага ще приключи освен с краха на три военни завода, които работят добре и има къде да изнасят.
„ Вчера министърът на стопанската система за следващ път сподели, че е наредил на „ Кинтекс” да скапе договорите с „ Емко” за продукция, която е поръчена, контрактувана и създадена и се намира на склад за износ, и ще поръча това количество на Вазовските машиностроителни фабрики, тъй като те били държавни. „ Кинтекс” е единствената компания, през която нашите военни фабрики изнасят продукция в чужбина, само че на търговете в Индия са се явявали „ Кинтекс” дружно с производителя”, означи Дончева.
„ Прехвърлянето на договорката от един цех, който индийците са одобрили, инспектирали и приели, върху различен значи, че има 100-процентова заплаха индийците да откажат да одобряват такава продукция и да откажат плащане”, предизвести тя. „ Детето чудо” не е толкоз обикновено и схваща тази заплаха и се запитвам за какво това се случва”, добави Дончева. Според нея това ще аргументи дълготрайни вреди за България.
Тя акцентира, че договорите с Индия би трябвало да бъдат спазвани категорично, в случай че желаеме да запазим пазарите. По думите й обаче от неуспеха на нашите връзки с индийския пазар имат интерес както руснаците, по този начин и американците.
„ Детето чудо” съгласно мен не може да работи единствено, то не е толкоз неуместно. Той не може да не си дава сметка, че това е действителна заплаха. Без външен тил това не може да се случва и това е действителна заплаха за сигурността на България. Нашето участие в Европейски Съюз по никакъв метод не ни избавя от тези опасности”, безапелационна беше Татяна Дончева.
По думите й прокуратурата в последно време повдига обвинявания за безусловно неизвършени закононарушения.
„ Снощи разбрах, че откакто Емилиян Гебрев е трансферирал акциите на сина си в „ Дунарит”, в този момент са привлекли като обвинен и сина му, с цел да може да не престават да държат сдружението без лиценз. Прокуратурата взе участие в обеден обир. Това беше както във връзка с КТБ, по този начин и тук”, съобщи тя.
„ Министърът на стопанската система дотук по груби мои сметки е направил 4-5 тежки престъпления”, твърди още Дончева.
Председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов е подал оставка поради напън „ от основния прокурор и цялата кохорта на министър-председателя в Съвета”, на който не е издържал, е мнението на Татяна Дончева.
По думите й са желали от Топалов категорично послушание и опазване на позициите на тези съдии по основните места, които към този момент бяха създали избрани трасета.
Във връзка с новата мегаагенция за битка с корупцията Дончева разяснява, че и ръководещите, и опозицията оферират префасониране на съществуващи неща.
„ Законът на ГЕРБ е явен, той се състои от три детайла, които работят и все още и няма смисъл да се влагат върху тяхното съчетание упования за нещо качествено различно”, означи Дончева.
„ Законопроектът на Българска социалистическа партия, който има искания, че проверяващите функционалности щели да го подобрят, може да бъде подложен на унищожителна рецензия, която ще спестя, тъй като не желая да обезкуражавам сътрудниците, които са вложили труд в това”, сподели още тя.
„ В тяхната машина няма никакви елементи. Има едно изречение, в което написа, че новият шеф, назначен от президента, ще дефинира това. На процедура Българска социалистическа партия ви продава празен кашон дружно с рецептата, че би трябвало президентът да назначи конструктора. Много е смешно, когато с два безусловно ерзац механизма ръководещи и съпротива ви промотират битка с корупцията. Това е предопределено за Брюксел и следващия доклад”, уточни Дончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР