България се слави не само с чудната си природа, но

...
България се слави не само с чудната си природа, но
Коментари Харесай

Грешки на начинаещите инвеститори

България се слави освен с чудната си природа, само че и със ексцентричната си бизнес среда. Да бъдеш бизнесмен в нашата страна е забавно, рисковано и… какво ли още не. Вие сте решили да започнете с вложение? Това е добре, само че бъдете сигурни, че ще допуснете доста неточности в процеса на работа. Ще набавите ли средствата си чрез онлайн заеми () или имате към този момент нужния капитал? Какъв % личен капитал ви би трябвало и какъв модел да следвате? Ще разгледаме някои неточности, които позволяват лаиците в региона.

Да си бизнесмен не е комплицирано!
„ Да влагаме пари – та това е доста елементарно. Ще купя валута или стока по-евтино и ще продам по-скъпо. Чистата облага е за мен… “ Да, само че тези разсъждения най-вероятно ще ви доведат до бързи загуби с последвало тотално разубеждаване. Не бъдете доста разпалени за бързи облаги. Гледайте малко по-трезво и в дълъг период на нещата. В бизнеса постоянството е присъща линия на хората, които съумяват. Проучете пазара, някои тактики, а за какво не и нещо за икономическите теории. Посъветвайте се с финансови анализатори, брокери и дилъри. Това не е лесна работа! Изисква доста аналитично мислене, самообладание, неизменност и съобразителност. Не подценявайте нищо и никого.

Емоционални решения и боязън
В бизнеса и по-специално в вложението се похабяват прекалено много нерви. Цените вървят надолу или нагоре, а съвсем постоянно тази посока е непредвидима. Ако вашите упования са били разрушени на пух и прахуляк, не се поддавайте на обезсърчение, боязън и страсти. Ако цените на акциите падат, незабавно ще помислите да ги продадете. Това е разумно, само че би трябвало да анализирате дали това е най-хубавата стъпка. Понякога би трябвало да почакате, с цел да не загубите прекомерно огромна сума пари. Не правете недомислени неща, подбудени от мощни безредици и безпокойствие.

Търговията може да стартира! Ще влагам в биткойн!
Криптовалутите са нещо напълно ново и към тях витаят доста неясноти. Възможно е и да спечелите, в случай че се гмурнете в тази пропаст, само че съществуват и доста опасности. В началото на вашето странствуване не рискувайте прекалено много. Това крие своите рискове за неопитния бизнесмен. Защо не започнете с някой по-традиционен и елементарен за проучване инструмент. Депозитите са най-елементарни. Акциите, облигациите и стоковите пазари са конструктивен образец за капиталов портфейл. Може да инвестирате най-вече в по-прости принадлежности и понякога подготвително в по-сложните от тях. След това може да опитате вторичните принадлежности на пазара, като фючърси, варианти и други

Пазете се от лакомия!
Не бъдете алчни за доста облаги! Това може да ви навреди съществено. Алчността е недостатък в характера, който е предизвикал доста несгоди на човечеството. В персонален проект работи по същия метод. Когато новите вложители се водят от лакомия, те постоянно прекомерно скоро стигат до финансов провал. Научете се, че да печелите по малко, само че без доста опасности. Това ще е по-изгодно за вас и е верният път: нещо като да теглите заем без рента (), само че без наказателни проценти в края. Помнете, че в клопката на алчността са се хванали и доста опитни играчи на пазара. Парите не са крайната цел в живота, те са единствено средство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР