“България се разпродава. Израелски фирми изкупуват минералните ни извори. 200

...
“България се разпродава. Израелски фирми изкупуват минералните ни извори. 200
Коментари Харесай

Камелия Иванова: Разпродават България, чужденци изкупуват минералните ни извори

“България се разпродава. Израелски компании изкупуват минералните ни извори. 200 израелски компании са станали притежатели на земя и терени, ситуирани наоколо до извори на минерална вода у нас.Това демонстрират данни на икономическото ведомство. “, написа Камелия Иванова в страницата на предприемача Васил Божков във Facebook, представена от Евроком.

Публикуваме без редакторска интервенция целия текст, качен в групата на предприемача в обществената мрежа:

Не можем да не се запитаме за какво Бъчварова и Греков си затварят очите за алъш-вериша в смесените региони, където куцо и сакато знае, че същинските купувачи на хиляди хектари чернозем са жители на Турция?

Защо не разясняват оповестеното от Икономическото министерство, че единствено за една година са направени над 200 покупки на земи към минерални извори и всички те са от израелски компании? (За информация – в България има повече от 4000 минерални извора, които са евентуална суперпечеливша индустрия).

За похлупак от Москва пристигна новината, че държавната корпорация „ Руски акционен дом “ (РАД) предлага на клиенти апетитни парцели у нас – огромно горско стопанство, големи лозови масиви, царски замък и даже нефтен терминал във Варненска област.

Питаме се кои ли наши и външни субекти дърпат конците на агроекспертите във властта?

Защото е прекомерно съмнително по какъв начин приети престижи в земеделието заедно се отхвърлиха от изповядвани доскоро хрумвания и реализираха чудноват консенсус против мораториума? И чии ползи прокарва министър председателят, отказвайки да извърши парламентарно решение за удължение на мораториума? България се продава. Цената дефинира купувачът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР