България се превърнала в Работодателите обвиниха синдикатите в лъжи и

...
България се превърнала в Работодателите обвиниха синдикатите в лъжи и
Коментари Харесай

България се превърнала в синдикална република, смята Домусчиев

България се трансформирала в Работодателите упрекнаха синдикатите в неистини и закани, довели до решението на държавното управление да резервира добавката за прослужено време. От бизнеса обориха изказванието на КНСБ и КТ " Подкрепа ", че с премахването на добавката заплатите на работещите хора ще замръзнат, и припомниха концепцията си за еднократното вкарване на добавката в главното заплащане.
 
Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев разгласи синдикатите за нездравословни за икономическото развиване на България, а Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал илюстрира ролята им посредством приказката за трите прасенца, в която работливото прасе напуща страната поради тях.
 
Менда Стоянова е за отпадане на класа за прослужено време

Във вторник работодателите ще създадат опит да убедят премиера Бойко Борисов, че би трябвало да отпадне както добавката за стаж, по този начин и минималните осигурителни прагове, а страната би трябвало да спре да дефинира минималната заплата.
 
Синдикатите не са спирали да търсят метод по какъв начин, без да се работи повече, да се печели повече, съобщи Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал.
 
 Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев БГНЕС
" Единственият метод е да се работи повече и по-добре и да се краде по-малко. Това е методът за повишение на приходите ", сподели Велев и добави: " Изобщо синдикатите наподобяват на човек, застанал на брега на реката, който приказва на водата " Течи, течи ". Тя си тече така и така ".  
 
Добавката за професионален опит и стаж се резервира

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев се възмути от постъпката на синдикатите - изключителната им среща с премиера в края на предходната седмица.
 
" Какво е това да вървят при премиера с погрешни данни и информация, със протестни комитети, закани и по този начин нататък? Ние май в действителност се върнахме към мутренските години. И вицепремиер, който дава отговор за стопанската система - и те застанали зад тила му - да се извинява каква огромна неточност бил направил. Синдикална република България - в това се превърнахме ние ", сподели Домусчиев.
 
От бизнеса илюстрираха ролята на синдикатите у нас посредством приказката за трите прасенца, които в свят без синдикати знаят, че работливото ще получи най-висока заплата, а мързеливото - най-ниска. " След време обаче в тази кочина се появили синдикати и прокарали решение да има минимална заплата, минимални осигурителни приходи и клас за прослужено време. И съгласно тези закони в тази кочина, трябвало най-малко 1000 лв. да се вземат. И какво станало по-нататък? Работливото прасе напуснало кочината ", довърши " приказката " Васил Велев.  
 
Бизнесът желае да се върне добавката за стаж в заплатите на служителите

 Изпълнителният ръководител на БСК Божидар Данев БГНЕС, списък
Божидар Данев от Българската стопанска камара заключи задачата на срещата с премиера във вторник. По думите му работодателите отиват при министър-председателя не за друго, а да показват, че той приема освен синдикати, само че " ще одобри и работодатели, които да му кажат истината ".
  По тематиката Валери Симеонов: Класовете за прослужено време би трябвало да отпаднат Индустрията подготвена на митинг поради клас " Прослужено време "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР