България се оказа държавата на прякорите. Има ги навсякъде, но

...
България се оказа държавата на прякорите. Има ги навсякъде, но
Коментари Харесай

В държавата на прякорите: Защо Георги Иванов е Гонзо, Кубрат Пулев - Кобрата и още интересни разкрития

България се оказа страната на прякорите. Има ги на всички места, само че най представителна извадка са актуалните звезди на спорта и шоубизнеса.

Васко Кеца се сдобил с различното си име, до момента в който е пианист на „ Тангра ”. Един ден се качил на сцената с гуменки, тъй като му били по-удобни. Оттам тръгнали прякорът му Кеца, само че и цяла нова фешън вълна прескочила държавната граница, с цел да доближи до Съветския съюз. Преди това той имало и други прозвища. Първото е Васко Синевата, откакто изкарва шлагера с „ Диана експрес ” „ Синева ”. Хора от естрадата споделя че са му викали и Казанчето, поради характерния танцувален жест, в който като че ли дърпа връзчицата на известните от соца тоалетни казанчета.

Рекордьор от спорта по брой прякори е най-успешния ни футболист Христо Стоичков . Най-популярният му е Камата, който получава откакто отпътува да играе в чужбина. Спечелил си го почтено и честно с помощта на кинжалния удар, с който звездата на Барселона разплаква вратарите на конвейр. После се снабди с Модерния ляв. В началото на кариерата си той стартира да тренира лека атлетика от там му потегля прозвището Кучето, на което той доста се дразнел. В игра на  гоненица с децата. Стоичков скочил от втория етаж долу и си изкълчил крайници. Треньорът му го пръснал със замразяващ спрей и го уведомил, че друго момче ще го замести да надпреварата. А той се разревал и се примолил на треньора да изчака до сутринта с решението си. И чудото се случило. Стоичков на сакат крайник стигнал до пистата, а на надпреварата подобрило личния си връх в дисциплината тичане на 60 метра. После с два метра надхвърлил персоналното си достижение и в хвърлянето на дребна топка. Така класирал тима за бронзово отличие. Заради проявения дух хлапетата почнали да му викат Кучето.

Един от най-големите ни професионални спортисти сега Кубрат Пулев и прочут още като Кобрата. Говори се, че прякорът идва от неговия бърз удар, който е шокиращ като скоростта и отровата на смъртоносното влечуго. Втората и по-вероятна версия, е че приятелите му са го кръстили по този начин за по-лесен акцент на името Кубрат.

Заради сходството в някои детайли от играта на тенис корта,  младият Григор Димитров е сравняван с Роджър Федерер.Така получава прозвището " Бейби Фед ".  Наред с това, коментатори през годините са го кръщавали по какъв начин ли не, възхитени от ударите му на корта. Прайм-тайм ” „ Мистър парещ удар ”.

Доста аристократично го раздава и артистът Владимир Ампов-Графа. Музикантът е правоприемник на Тони и Кирил от група „ Спешен случай ”. Малкият Влади обаче не желал да го свързват с музикалната фамилия, а да върви по личен път. Творческия си псевдоним получава от татко си Кирил Ампов.

Артистичният псевдоним на Азис потегля от турски сериал. Васил Троянов Боянов гледал кино лентата и доста се разчувства от ориста на основния воин, който би бил тикнат  несправедливо пандиза. Веднага откакто вдигнали финалните надписи на кино лентата Васко побързал да се запише екзотичното име, че да не го не помни.

На другия полюс стои колежката му Мария, която за едно нощ се трансформира в Мара Отварачката. Причината бе присъединяване й в реклама на бира, в която тя отваря бутилка с отварачка, скрита в деколтето й.

В едно изявление някогашната жена на Христо Сираков се пошегува,че е спал най-малко със 100 манекенки. И от този момент и до през днешния ден децата го знаят като Ицо Стоте манекенки.

Футболистът и сегашен треньор Георги Иванов-Гонзо е именуван по този начин поради приликата с едноименния воин от известното в близкото минало куклено мъпет шоу. Измислил му го Иван Танчовски, до момента в който упражнявал в Пловдив. Дори дамите свързани по една или друга причина с него са наричани Гонзовица и една от тях е плеймейтката Светлана Василева, само че откакто се омъжи за предприемача Християн Гущеров е по-известна като Гущеровица.

С християнството се свързва прозвището на някогашния футболист Благой Георгиев или Благо Джизъса. Преди време той се оплаква, че това послание идвало идващо от англоезичното Исус и го наскърбява. Новият му прякор е Благо Колизеума. Това име се роди през лятото на 2015 година, когато спортистът бе санкциониран, до момента в който драскаше името на някогашната си жена Есмер върху амфитеатъра в Рим, написа „ Телеграф ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР