България се нуждае от идеи, а се дави в скандали.

...
България се нуждае от идеи, а се дави в скандали.
Коментари Харесай

Радев: Оставките са бягство от реална отговорност

България се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги. Оставките към този момент не са решение, а бягство от действителната отговорност. Това съобщи президентът Румен Радев в послание по случай началото на новия политически сезон.

„ Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото ", сподели още президентът.

По думите му има два систематични порока в днешна България: " Несправедливостта и корупцията , които са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството “.

Той посочи, че тези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали.

" Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите, българите ще би трябвало да намерят нови пътища за тяхното решение ", счита президентът.

Според него предстоят " месеци на политическо изпитание " както за политиците, по този начин и за жителите. Радев разгласи, че ще работи за " нова вероятност за развиване " на България.

Припомняме, че предходната седмица оставки подадоха трима министър - Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Причината бе трагичният случай край Своге, при който починаха 17 души, и несполучливата битка с войната по пътищата.

Сподели с товите другари

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР