България се намира много близо до нови избори през лятото.

...
България се намира много близо до нови избори през лятото.
Коментари Харесай

Екатерина Михайлова: Важно е новият парламент да постигне съгласие по основни приоритети

България се намира доста покрай нови избори през лятото. Това съобщи преподавателят по конституционно право проф. Екатерина Михайлова в ефира на Българска национална телевизия.

" От това, което се вижда като реакции в границите на една седмица, наподобява да сме близо - единствено две политически сили приказват и то приказват по този начин, че разбираме, че не могат да си приказват. Другите мълчат. Разбира се, на следващия ден може би малко ще просветне с първия ден на Народното събрание, само че рискът да има нови избори е на хоризонта и, знаете ли, неприятното е, че ние като че ли започваме да привикваме с това.

Важно е новият парламент да реализира единодушие по съществени цели, а те са ясни - евроатлантическата ни принадлежност - там ли желаеме да сме още или нещо друго желаеме? Мисля, че изборните резултати приказват, че болшинството желае да е там. Голямата цел е да запазим мира и да останем демократична и финансово постоянна страна. Въпросът е по какъв начин ще бъдат дефинирани и това е работата на хората, които се занимават с политика - да покажат рисковете, а да не се заиграват с дребни игрички. Ако би трябвало да дам съвет към политиците, е - седнете и направете целите - това, което смятате за страната, че е значимо ", разясни тя.

По думите ѝ бюджетът за тази година е заложен на карта, а договарянията за държавно управление би трябвало да минат първо през договаряния за политики.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР