България се катери по пика на петата вълна на COVID-19.

...
България се катери по пика на петата вълна на COVID-19.
Коментари Харесай

Кунчев обяви при какви условия ще се затягат COVID мерките на национално ниво

България се катери по пика на петата вълна на COVID-19. Това съобщи на брифинг пред медиите основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той предвижда, че растежът на новозаразените с ковид ще продължи още една или две седмици, след което се чака пик и нормализиране. 

Той разяснява и методиката, по която се постановат ограничаващи противоепидемични ограничения на национално равнище: 

" Все още има разлики сред обособените райони и обособените области, тъй че в случай че над 50% или 2/3 от областите влязат в подобен режим (червена зона или Етап 3), ще се разискват общонационални мерк ", съобщи Кунчев.

Областните щабове вземат решение на районно равнище по какъв начин да бъде проведен образователният развой, разгласи още Кунчев. 

Той разяснява и заболеваемостта по райони в страната: " Първа и пета зона са в алена зона, предстоящо, прогнозата беше такава. До няколко дни Централната Южна зона също ще влезе в Етап 3 (Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян). 

Засега стойностите са по-ниски в Североизточната част на страната, само че от през вчерашния ден и Варна е с високи стойности ", регистрира още Кунчев.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР