България се изкачва с 8 места до 77-о място. Как

...
България се изкачва с 8 места до 77-о място. Как
Коментари Харесай

Сису - тайната на най-щастливите хора на света


България се изкачва с 8 места до 77-о място. Как да си разбираем това?

Шест са и основните съставни елементи за това хората да изпитват благополучие, съгласно изводите от другите им отговори: обществена поддръжка, приходи, здраве, независимост, благотворителност и липса на корупция.

Всичко това се разисква в новия епизод на подкаста " Trendy ":



Финландската загадка за благополучие евентуално се крие в понятието " сису ". Това е многозначна и многопластова финландска дума, която събира в себе си - кураж, духовна мощ и резистентност, изключително в сложни времена. Вместо да пият ракия, да вземем за пример, в сложни времена, финландците упражняват " сису ", като правят така наречен " всекидневна храброст ". Например - смелостта да плуваш в езеро през зимата, да запазиш мощ и наличие на духа в изключително спешни моменти. Сису е способността да се чувстваш добре в неприятни времена. Затова способстват, несъмнено, обществената поддръжка, възприятието за принадлежност, доверието сред хората.

Още по тематиката за финландския феномен можете да прочетете и да чуете в ето този брой на " Trendy " -

Иначе, упражненията по наслада са свързани с чувството за настояще, без мисълта за предишното, за бъдещето, за съпоставения с останалите или за страховете ни, съгласно Миленита, която взе участие в този подкаст. Тя стъпва на тезите на Екхарт Толе за " Силата на сегашното ".

В класацията по благополучие, от прилежащите страни Румъния е на 24-о място, Сърбия е на 45-о, Гърция - на 58-о, Република Северна Македония - на 87-о, Турция - на 106-о.

Още в подкаста:

Защо държавната политика, която включва понятието " благополучие " въздейства на щастието?

Защо добродетелността въздейства на щастието?

Как да бъдем по-щастливи като даваме, вместо да взимаме?



Последвайте ни в: - - -

Снимка: iStock, колаж: Траяна Генчева, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР