България се гордее с интернета си. Ерата на малките доставчици

...
България се гордее с интернета си. Ерата на малките доставчици
Коментари Харесай

Подкаст: Бавното развитие на бързия интернет // Бойко Рашков, редовен министър

България се гордее с интернета си. Ерата на дребните снабдители и всеобщото пиратство може да докара до някои имиджови проблеми на страната в областта на авторското право, само че я направиха четвъртата в света по експедитивност на домашния интернет при започване на века. Десетилетие след първата вълна на консолидация през 2010 година, тази горделивост към този момент се е изплъзнала. От четвърта България към този момент е 53-та, а над половината от пазара се държи от два огромни играча, телекомите " А1 България " и БТК. И все пак интернетът е в пъти по-бърз, в сравнение с преди 10 години. Просто е по-бавен, в сравнение с този на съседите, където и тревата е по-зелена, и сигналът по-силен.

Тазседмичният епизод на " Гласът на Капитал " е разнороден. В първата част водещият Йоан Запрянов (който е и главен създател на тематиката на броя за интернета) и редакторът технологии Константин Николов си приказват за интернета в България. Има ли проблем, или няма, какво се промени и за какво потребителите в действителност не търсят по-бърза връзка. В течение на диалога ще чуете и три фрагмента от, един от пионерите на интернета в България, а от няколко години - и в Индия.

Във втората част ще можете да чуете цялото изявление на журналиста на " Капитал " Мирела Веселинова с Бойко Рашков. Той към този момент не е длъжностен, а постоянен министър на вътрешните работи и като подобен може да възнамерява по-дългосрочно. В нормалния си жанр Рашков приказва свободно и за Министерство на вътрешните работи, и за мнението си за прокуратурата, и за най-горещата тематика към него: следствието за " Хемус ".
Бойко Рашков Фотограф: Надежда Чипева
Целия епизод можете да чуете тук:
Your browser does not support the audio element. Реклама
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР