България се е изкачила в световната класация за най-влиятелни паспорти

...
България се е изкачила в световната класация за най-влиятелни паспорти
Коментари Харесай

Най-влиятелни паспорти: България се изкачи в световната класация

България се е изкачила в международната ранглиста за най-влиятелни паспорти в света с четири места. Това излиза наяве Глобалния паспортен показател на „ Хенли и сътрудници “, който беше оповестен през днешния ден.

През 2022 година в класацията страната ни беше на 17 място за безвизов достъп до 173 страни. Сега се намираме на 13-та позиция дружно с Монако и Румъния.

Специализирана полицейска интервенция е извършена на територията на няколко области

Най-влиятелният паспорт е този на жителите на Сингапур, които съумяха да изместят миналогодишния отличник Япония. Те могат да посещават безвизово цели 192 страни. Второто място е за Германия, Италия и Испания със 190 страни.

На трета позиция са Австрия, Финландия, Франция, Япония, Люксембург, Южна Корея и Швеция със 189 страни без визи.

Най-„ непотребните “ паспорти са тези на Афганистан, Ирак, Сирия, Пакистан, Йемен и Сомалия.

Румен Радев подписа указите за придобиване на българско поданство на Любчо Георгиевски и Благой Шаторов

Класацията е основана на данни от Международната транспортна асоциация, която поддържа най-голямата и точна база данни за пътувания в света.

В класацията влизат и страни, които оферират системата „ поданство против вложения “.  Такава да вземем за пример е Австрия, която отива преди всичко по тази скица, само че от компанията не загатват точната сума на дарението. На второ място е Малта, където поданство може да бъде получено след подаяние от 738 000 евро, а на Св. Китс и Невис – след 125 000 $.

Министърът на туризма у нас съобщи изрично, че този въпрос би трябвало да се реши

Индексът на паспортите на „ Хенли и сътрудници “ е истинската, авторитетна ранглиста на всички паспорти в света съгласно броя на дестинациите, до които притежателите им имат достъп без предварителна виза.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР