България съобщи, че прекратява схемата за предоставяне на гражданство срещу

...
България съобщи, че прекратява схемата за предоставяне на гражданство срещу
Коментари Харесай

ЕК: България прекратява схемата за предоставяне на гражданство на инвеститори

България заяви, че приключва схемата за даване на поданство против вложения. Това съобщи еврокомисарят по правораздаването Вера Юрова на конференция, на която бе показан отчет на Европейската комисия за даването на поданство или право на престой в Европейски Съюз за огромни вложители.

В отговор на въпрос, обвързван с следствието за активността на Държавната организация за българите в чужбина, тя уточни, че всеки тип корупция е проблем. Това е приоритет за нас в договарянията с България по механизма за съдействие и инспекция. Очакваме правосъдните управляващи да наблюдават тези случаи и да вземат почтено и транспарантно решение, което жителите да видят като метод за вътрешна битка с корупцията, сподели еврокомисарят.

Имах срещи с български представители и, почтено казано, не следих в детайли българската скица (за даване на поданство на инвеститори), тъй като преди известно време получих предварителна информация, че България има намерение да анулира тази скица. Очакваме България да напредне по този въпрос и да реализира забележими резултати, добави Юрова.

Еврокомисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос означи, че даването на поданство или право на престой на външни огромни вложители е обвързвано с придвижването на огромни суми. По неговите думи е значимо да се ревизира произходът на тези средства, тъй като биха могли да застрашат сигурността на Европейски Съюз и да доведат до корупция. Той посочи, че в Европейски Съюз няма общи правила за схемите за така наречен "златни паспорти " или "златни визи ", само че институциите на Общността могат да наблюдават за осъществяването на съответните инспекции по разпоредбите за миграцията, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР