България, Румъния и Хърватия трябва да бъдат приети за пълноправни

...
България, Румъния и Хърватия трябва да бъдат приети за пълноправни
Коментари Харесай

Шолц поиска България, Румъния и Хърватия да бъдат приети в Шенген

България, Румъния и Хърватия би трябвало да бъдат признати за пълноправни членове на Шенгенското пространство, с цел да се приключи и укрепи Шенгенската зона без граници.

Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в речта си „ Европа е нашето бъдеще ”, произнесена в Карловия университет в Прага през днешния ден.

„ Европа продължава да бъде последна дестинация за копнежите за доста хора по света и по тази причина се нуждае от реалистична, насочена към бъдещето миграционна политика. Това включва обективна и устойчива на рецесии система за даване на леговище с ефикасна и правова отбрана на външните граници. Третите страни, които сътрудничат в реадмисията, следва да получат в подмяна благоприятни условия за законна миграция. На приетите лица, търсещи леговище, следва да се позволи да търсят работа в други страни членки доста по-рано, в сравнение с понастоящем (след 5 години). В същото време злоупотребите би трябвало да бъдат дейно предотвратявани ”, сподели още Шолц.

Преломният миг, който канцлерът на Германия установи с нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година, има обилни последствия и за Европа, и Европейския съюз. В речта си в Карловия университет в Прага Шолц дефинира условията и разказа задачата си за геополитически Европейски съюз, който да се изправи пред провокациите – както вътрешни, по този начин и външни. „ Ако в началото Европейският съюз е бил план за мир, ориентиран във вътрешността, то в този момент би трябвало да пази своите полезности и да подсигурява независимостта и стабилността си и на открито “, сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР