България протяга ръка за приятелство и добросъседство към Република Северна

...
България протяга ръка за приятелство и добросъседство към Република Северна
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Северна Македония да не си прави никакви сметки за ЕС

България протяга ръка за другарство и добросъседство към Република Северна Македония, само че всичко зависи от ролята на македонските управляващи. От другата страна си държат на идеологията, на всички тези митологии, които предават на младите генерации и има ненаказаност по отношение на езика на омразата. Toва съобщи българският евродепутат от групата на ЕНП Андрей Ковачев пред БиТиВи след следващото напрежение и конфликтите в Северна Македония.

Той изясни, че това е поредност от антибългарски прояви и цялата атмосфера, основана от политици, медии и политическия хайлайф на злост към българите се трансферира в областта на спорта и на културата. Няма по какъв начин, откакто самите политици в Република Северна Македония подклаждат сходно държание, да не се случват такива неприятни и неприемливи произшествия, които могат да стигнат и до съдбовни произшествия, предизвести Ковачев.

Той уточни, че България е дала толкоз доста благоприятни условия на РСМ и не счита за нужно да се самокритикуваме какво не сме създали. Ковачев настоя българите да не са обект на дискриминация в Северна Македония и да може да имат естествена реализация. Чрез вписването на българите в главната част на Конституцията на РСМ, то ще имат правна основа за отбрана на техните права като етнически българи.

Политиците в РСМ да не си вършат никакви сметки. Има европейско предложение, в което е записано, че договорът сред България и РСМ изисква да отстранен езика на омразата, да трансформират пропагандата в учебниците - това са част от условията на Европейски Съюз. Да не поясняват превратно какво е споделил Олаф Шолц и да не вървят от врата на врата да питат, че нищо друго не би трябвало да вършат, с цел да влязат в Европейски Съюз, отсече Андрей Ковачев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР