България приоритизира Пловдивския панаир като стратегически актив и си поставя

...
България приоритизира Пловдивския панаир като стратегически актив и си поставя
Коментари Харесай

Държавата възражда Пловдивския панаир

България приоритизира Пловдивския панаир като стратегически актив и си слага за цел връщането на реномето му. Това сподели във Варна министърът на стопанската система Богдан Богданов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

“Това години наред е било вратата на българската промишленост. Искаме тази врата да бъде непокътната и панаирът да продължи да работи с цялостен потенциал. Пловдивският панаир е един от основните активи на българската страна, колкото и през годините този факт да не е регистриран. Организиран е за първи път през 1892 година. За разлика оттогава, когато нашите прародители са могли без телефони, без коли, да привлекат за два месеца в България 161 хиляди души сега виждаме, че панаирът е в недобро положение и неговият капацитет не се осъществя “, сподели Богданов.
МИ продължава да е главен акционер, само че се надява и в най – скоро време да си върне акциите, предоставени на Община Варна, за които сега се водят каузи.

„ Предотвратихме през лятото на предходната година акциите от Община Варна да бъдат трансферирани към частна компания. В момента се веселя за единомислието, което имаме с кмета и с не дребна част от обществото, тези акции да се върнат назад на МИ. Там където им е мястото. Ние към този момент сме създали тактика за развиване на панаира. Представихме параметрите ѝ пред Общински съвет в Пловдив. Готови сме да го създадем и пред съвета във Варна “, сподели още министърът. Допълни, че се надява до края на март месец акциите да бъдат върнати на страната.
Богданов уточни, че министерството е готово да помогне на Общината при проблем, в които сдружението на панаира има някакви искания.

„ Държавата застава зад този план и няма да се откажем от нашите старания да е мажоритарен притежател в панаира. Въпросът не е дали, а по кое време. Това ще се случи “, безапелационен е министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР