Украинското военно разузнаване днес заяви, че ръководството на платформата за

...
Украинското военно разузнаване днес заяви, че ръководството на платформата за
Коментари Харесай

„Телеграм“ блокира редица ботове на военното разузнаване на Украйна

Украинското военно разузнаване през днешния ден съобщи, че управлението на платформата за известия " Телеграм " е блокирало редица публични ботове, които се опълчват на съветската военна експанзия в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Днес управлението на " Телеграм " голословно блокира редица публични ботове, които се противопоставяха на съветската военна експанзия против Украйна, в това число и главния разследващ бот ", се споделя в обява на украинското разузнаване във въпросната платформа. " Въпреки блокирането на нашия бот вашите персонални данни са в сигурност ", написа още в известието.

Агенция Ройтерс отбелязва, че към този момент пресцентърът на " Телеграм " не е дал отговор на молбата ѝ за коментар.

Ботът съставлява софтуерно приложение, което е програмирано по този начин, че единствено да извършва избрани задания, измежду които реплика на диалог и събиране на наличие.

Базираната в Дубай платформа " Телеграм " е една от най-популярните обществени мрежи. Тя е основана от родения в Русия програмист Павел Дуров, който напуща родината си през 2014 година, откакто отхвърли да се съобрази с настояванията на държавното управление да закрие опозиционните канали в друга обществена мрежа.

След началото на съветската пълномащабна инвазия в Украйна през 2022 година " Телеграм " стана средство както за Москва, по този начин и за Киев за разпространяване и достъп до нефилтрирана информация за войната, отбелязва Ройтерс.

Почти всички огромни медии, държавни структури и публични фигури в двете страни имат канали в " Телеграм ".

Украинският президент Володимир Зеленски разгласява постоянните си вечерни видеообръщения в приложението, а въоръжените сили на Украйна предизвестяват жителите за въздушни офанзиви и документират развиването на обстановката на бойното поле. Кремъл също разгласява вести за президента Владимир Путин в " Телеграм ", а съветската съпротива набира поддръжка в приложението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР