България пренаписва история, обявява репресии, за които твърди, че са

...
България пренаписва история, обявява репресии, за които твърди, че са
Коментари Харесай

Мария Захарова: България пренаписва историята

България пренаписва история, афишира репресии, за които твърди, че са пристигнали с Червената войска - това е рискова наклонност. Това акцентира формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в изявление за ТАСС в коридорите на Източния стопански конгрес (ИИФ).

 © БГНЕС
„ Във вторник българското външно министерство излезе с публично изказване по отношение на съветския културно-информационен център, провеждащ галерия, отдадена на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, в което по-конкретно беше посочено, че „ щиковете на Съветската войска са донесли на народите от Централна и Източна Европа половин век репресии, задушаващи гражданската съвест, деформирано икономическо развиване и изолираност от динамичността на процесите, протичащи в развитите европейски страни ", цитира ТАСС.
 Министерство на външните работи с остра позиция против проведена от Посолството на Русия галерия Министерство на външните работи с остра позиция против проведена от Посолството на Русия галерия
Външното ни министерство с остра позиция през днешния ден във връзка проведеното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември „ Изложба 75 години от...

" Ние добре разбираме, че всяка страна има свои политически желания и трендове ", сподели тя, разяснявайки изказването на българското външно министерство. " Вземайки поради, че това изказване е направено по публична линия, нашето посолството реагира. Обявяваме се намерено за недопустимостта от деформиране на историята ", сподели Захарова. " Това е безусловно явен индикатор, че България пренаписва история ", уточни тя. " Това е рискова наклонност, тъй като е незаконна “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР