България, представена от групата Equinox с песента Bones, остана на

...
България, представена от групата Equinox с песента Bones, остана на
Коментари Харесай

България на 14-о място на Евровизия, Израел спечели конкурса

България, показана от групата Equinox с песента " Bones ", остана на 14-о място в тазгодишното издание на Евровизия, провело се в Лисабон.

Конкурсът беше извоюван от израелската представителка Нета. Певицата победи с песента " Toy ".

След гласуването на националните журита и гласуването на феновете парчето получи общо 529 точки. Първоначално след гласуването на националните журита израелката бе на трето място с 212 точки, само че гласуването на публиката я изведе на челно място. От националните журита песента на Нета бе подкрепена с оптимален брой 12 точки от Сан Марино, Австрия, Чехия, Франция и Финландия.

Нета, чието цялостно име е Нета Барзилай, е на 25 години и е приключила приблизително и висше музикално обучение. Тя е била и певица в оркестъра на израелските военноморски сили, а също и инструктор на млади музикални гении, демонстрира биографията й в уеб страницата на Евровизия. През 2016 година Нета съосновава група, наречена Експериментът и с нея обикаля Израел. Тя взе участие и в няколко театрални музикални постановки.

Победата на Нета значи, че идната година състезанието ще се организира в Израел.

" Благодаря ви, че избрахте особеното, благодаря ви, че приехте разликите сред нас, благодаря ви, че през днешния ден празнувате разнообразието и ще се забележим идващия път в Ерусалим ", сподели Нета, получавайки премията.

България, показана от групата Equinox с песента " Bones ", остана на 14-о място с 166 точки. След гласуването на националните журита тя получи 100 точки. Към тях се прибавиха и 66 точки от гласуването на феновете.

Победата на Нета значи, че идната година състезанието ще се организира в Израел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР