България позиция не е за изключване на Руската федерация от

...
България позиция не е за изключване на Руската федерация от
Коментари Харесай

България не е подкрепяла изключване на Русия от Световната туристическа организация

България позиция не е за изключване на Руската федерация от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и позицията на министъра на туризма не е бил в поддръжка на това по време на изключителното съвещание на Генералната асамблия на СОТ.

Изявлението на министерството опровергава изявления, които настояват противоположното. Припомняме, че самата Русия заяви, че излиза от организацията преди да се състои въпросното изключително съвещание.

" Категорично заявяваме, че министър Проданов не е подкрепял изключването на Русия от организацията ", декларират в прессъобщение от Министерство на туризма и изясняват, че взетото и гласувано от представител на Българското посолство в Кралство Испания решение не е в съгласие с Министерство на туризма. Също по този начин министър Проданов с публично писмо, изпратено до министъра на външните работи на РБългария на 11.04.2022 година предлага България да гласоподава " въздържал се " във връзка с изключването на Руската федерация от СОТ.

От МТ декларират, че министър Проданов се води и постоянно се е водил от националния интерес и е съблюдавал ползите на туристическия бранш . В съответния случай Министерство на туризма се е съобразило с позициите на браншовите организации (Националния ръб по туризъм и Българска хотелиерска и ресторантьорска организация) по тематиката.

" България е от страните, които са изключително наранени от близостта до военния спор и без подозрение усложнената геополитическа конюнктура в района генерира както стопански, по този начин и имиджови вреди за конкурентоспособността на българския туристически бранш, който към момента е в развой на възобновяване от пандемията COVID-19. Тази позиция на страната ни щеше да събере минимум негативи , както във връзка с двустранните и многостранните връзки в региона на туризма, по този начин и във връзка с входящия туристопоток и туристическия бранш . Сектор, който и към този миг е на първа линия при подпомагането на хората, търсещи протекция от войната в Украйна и заслужава позицията му да бъде чута. И за който всеки екскурзиант или посетител на страната ни е значим, без значение от неговата народност ", декларират още от Министерство на туризма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР