България Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан Междувременно

...
България Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан Междувременно
Коментари Харесай

Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан

България Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан Междувременно в Русия са регистрирани първите два случая на заразяване с ковид 31 януари 2020, 16:38  Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан
Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан
 Сийка Милева се оплака: Прокуратурата беше цензурирана
Сийка Милева се оплака: Прокуратурата беше цензурирана
 Отпада наложителното понижаване на присъдата за малолетни убийци
Отпада наложителното понижаване на присъдата за малолетни убийци
 Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки с Турция (+Видео)
Борисов: За България е значимо да има постоянни връзки с Турция (+Видео)
 Найденов споделил за Божков на бТВ и
Найденов споделил за Божков на бТВ и " Дневник ", те мълчали
 Йордан Цонев: Гешев извършва обещанието си да търси отговорност от всички
Йордан Цонев: Гешев извършва обещанието си да търси отговорност от всички
 Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му
Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му
 Бивш парламентарен арбитър: Ще има импийчмънт, в случай че законът е нарушен
Бивш парламентарен арбитър: Ще има импийчмънт, в случай че законът е нарушен

кип от военномедицински експерти ще взе участие в превозването с боен превоз до България на нашите сънародници, намиращи се в Китай. Това оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Те ще бъдат настанени в Катедрата по инфекциозни заболявания на Военномедицинска академия (ВМА) в стаи със специфичен достъп. Осигурени са – както за тях, по този начин и за експертите, които ще ги следят, изолационни костюми, защитни маски и очила.

Няма да се позволява контакт със странични лица, до момента в който не премине карантинният интервал. Информация за положението им ще бъде подавана навреме на средствата за всеобща информация.

СЗО разгласи интернационално изключително състояние

От през днешния ден лабораторията на ВМА разполага и с китовете за генетична диагностика на новия ковид 2019-nCoV.

Ситуацията с разпространяването на вируса се следи непрестанно. Разработени са проекти за реакция и дейности, призован е Кризисен щаб, включващ и военномедицинско разузнаване.

По-рано през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщи, че

" с Министерството на здравеопазването предприехме всички ограничения да бъде обезпечен карантинен интервал и да бъдат изолирани тримата български жители в Китай, когато се приберат в България, с цел да не позволяваме по никакъв метод вероятно разпространение на болестта ".

По думите й и тримата са в положително здравословно положение и няма никакви данни да бъдат инфектирани.

Борисов: Търсим по какъв начин да приберем българите от Ухан

"Единият от тях е жена с двойно поданство и ще бъде включена по нейно предпочитание в аероплан, изпращан от Германия, а другите двама български жители са в листата за аероплан, който излетява от Франция, само че в действителност това е европейска задача ", изясни Захариева. По думите й на следващия ден самолетите ще излетят от Ухан.

Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден

Междувременно в Русия са регистрирани първите два случая на заразяване с ковид,

в Забайкалски край и Тюменска област, заяви вицепремиерът на страната Татяна Голикова, предава "Интерфакс ".

Според нея инфектираните са китайски жители.

Пети случай на инфектиран с ковид в Германия

Голикова добави, че стартира изтегляне на съветски жители от китайския град Ухан и провинция Хубей, в случай че те изразят предпочитание. Според нея 300 жители на Русия са в Ухан, а Хубей-341. Голикова заяви, че съветските жители ще получат опция да изберат дали да останат в Китай или да се върнат в Русия, само че в случай че изберат последното, ще би трябвало да прекарат две седмици под карантина.



"Човек може да се болести наново с ковид 2019-nCoV,

без значение че организмът му към този момент е построил имунитет против него ", съобщи ТАСС.

Това съобщи ръководителят на комисията за битка с ковид в пекинската Болница на китайско-японската дружба Чжан Цинюан.

"Някои антитела, създавани от човешкия организъм в отговор на заразяване, може да не просъществуват дълго - съобщи той на конференция. - Затова има риск от наново заразяване. "

По думите на експерта, е належащо да се обезпечат отбрана и грижи за тези, които са били инфектирани с вируса и са се излекували.

Чжан Цинюан означи, че изключително внимание би трябвало да се обърне на хората с тежка форма на болестта, които се нуждаят от доста време за възобновяване си.

"Освен това е нужно да се предпазят от простудни заболявания - сподели той. - Съветвам всички оздравели пациенти постоянно да минават повторни медицински прегледи. "

Официални статистически данни сочат, че в Китай 180 души към този момент са се излекували от новата форма на пневмония, провокирана от вируса 2019-nCoV.

Независимо че броят на оздравелите не надвишава този на смъртните случаи, локалните специалисти считат, че в близко бъдеще обстановката ще се усъвършенства.

Infection Summary: As of 1am GMT on January 31st, 2020, there are 9,821 confirmed cases of #coronavirus using the latest reports. This indicates that more people have been infected than the 8,098 total from the SARS Outbreak! pic.twitter.com/hHNlu2jNGk
— Wuhan CoronaVirus News (@CoronaVirusFlu) January 31, 2020
"Новият ковид може да се популяризира посредством животни - разясни епидемиоложката и член на Китайската академия на науките Ли Ланцзюан. - Ако животно, да вземем за пример домакински любим, е било в контакт със инфектиран човек, би трябвало да бъде сложено под карантина, тъй като коронавирусът се популяризира измежду бозайници. "

По-рано Ланцзюан посочи, че до заразяване с новия ковид може да се стигне посредством контакти, тъй като той може да просъществува във външна среда към две денонощия, без значение че жизнеспособността му понижава след двучасов контакт с въздуха.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: Китай вирус .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Текучеството на фрагменти е болест  1 Менда Стоянова: Зад всички левове в обращение стоят 160% евро  1 България с най-голямо понижение на безработицата за една година в Европейски Съюз  1 Последно през днешния ден избираме по какъв начин да се осигуряваме --> Пaрите ни  Текучеството на фрагменти е болест Текучеството на фрагменти е болест  Менда Стоянова: Зад всички левове в обращение стоят 160% евро Менда Стоянова: Зад всички левове в обращение стоят 160% евро  България с най-голямо понижение на безработицата за една година в Европейски Съюз България с най-голямо понижение на безработицата за една година в Европейски Съюз  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му Божков разгласи за нелегално изземването на имуществото му  Пети случай на инфектиран с ковид в Германия Пети случай на инфектиран с ковид в Германия  <br> <strong> 9 нововъведения </strong>, които <strong> трансформираха </strong> човешката история <br>
9 нововъведения , които трансформираха човешката история
 <br> Как да поберете <strong> повече багаж </strong> в <strong> дребен куфар </strong> <br>
Как да поберете повече багаж в дребен куфар
Последни  <p>Борисов към Зеленски: 200 хиляди българи в Украйна са мост сред нас</p> Борисов към Зеленски: 200 хиляди българи в Украйна са...  Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан Поставят под карантина във ВМА българите от Ухан  <p><strong>Изненада!</strong> Прекрасната&nbsp;Сиара чака трето дете (СНИМКА)</p> Изненада! Прекрасната Сиара чака трето дете...  Снимка: БГНЕС Разследват Нено Димов за концесията на ски зона...  <p><strong><span style= Филмите, които да не пропускате тази седмица  <p><strong>Перник</strong> към този момент и <strong>без парно</strong> поради авария</p> Перник към този момент и без парно поради повреда  <p>Вълнуващи срещи и звезден уикенд за почитателите на спорта</p> Вълнуващи срещи и звезден уикенд за почитателите на спорта  Срути се покрив на състезателен комплекс в Санкт Петербург (ВИДЕО) Срути се покрив на състезателен комплекс в Санкт Петербург...  Говорителят на основния прокурор Сийка Милева Сийка Милева се оплака: Прокуратурата беше цензурирана  <p>Великобритания още веднъж ще похлопа на <strong>вратата на ЕС&nbsp;&nbsp;</strong></p> Англия още веднъж ще похлопа на вратата на...  <p>Защо <strong>теглото </strong>ни<strong> </strong>се<strong> трансформира </strong>спрямо<strong> местоположението?</strong></p> Защо тежестта ни се трансформира по отношение на местоположението?  Експлозия в съветски цех, шестима починаха Експлозия в съветски цех, шестима починаха  Защо да изберем сътрудник за другар Защо да изберем сътрудник за другар  <p><strong>Най-големите оптимисти</strong> измежду зодиите</p> Най-големите оптимисти измежду зодиите  Стрелба в частна болница в Пловдив Стрелба в частна болница в Пловдив  Какво се случва с Какво се случва с " Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 "  <p>Кои са <strong>най-дълго управляващите</strong> международни лидери</p> Кои са най-дълго ръководещите международни водачи  Китайка, излекувана от ковид, описа за болестта Китайка, излекувана от ковид, описа за...  <p>&bdquo;Пукльовците&ldquo;: Как да <span style= „ Пукльовците “: Как да научим децата да им...  Отпада наложителното понижаване на присъдата за малолетни убийци Отпада наложителното понижаване на присъдата за... Всичко от през днешния ден Виц на деня Като момче мечтаех да стана моряк. - И за какво не стана? - Много съм заплеснат. Кой знае, какви нелепости щях да извърша на кораба! -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред Съпругата на президента Радев: Държавната измяна дебне отвред  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика Водещи вести  Снимка: БГНЕС Спецпрокуратурата проверява Нено Димов за концесията на ски зона „ Банско “  Стрелба в частна болница в Пловдив Стрелба в частна болница в Пловдив  <p>Великобритания още веднъж ще похлопа на <strong>вратата на ЕС&nbsp;&nbsp;</strong></p> DW: Англия още веднъж ще похлопа на вратата на Европейски Съюз  <p><strong>Изненада!</strong> Прекрасната&nbsp;Сиара чака трето дете (СНИМКА)</p> Певицата Сиара чака трето дете  <p><strong>Най-големите оптимисти</strong> измежду зодиите</p> Най-големите оптимисти измежду зодиите  <p>Защо <strong>теглото </strong>ни<strong> </strong>се<strong> трансформира </strong>спрямо<strong> местоположението?</strong></p>

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР