България попада в най-лошата част на спектъра на руска пропаганда.

...
България попада в най-лошата част на спектъра на руска пропаганда.
Коментари Харесай

България попада в най-лошата част на спектъра на руска пропаганда

България попада в най-лошата част на спектъра на съветска агитация. Това съобщи пред " " Питър Хорокс, публицист от Би Би Си. Той стартира работа в малкия екран като стажант, а години по-късно оглавява нюзрума и международната работа. Два пъти е притежател на премията БАФТА и е член на английския медиен регулатор.

Хорокс споделя, че в България съветското въздействие върху медиите е по-силно, в сравнение с в други страни.

" Резултатите от изследванията на публичното мнение и от изборите сочат, че в България има партии, които директно симпатизират на Русия. Те взимат една четвърт, може би 30% от гласовете. Това демонстрира, че в България има хора, които мощно симпатизират на Русия. А това се усеща, въздейства се от медиите, изключително онлайн медиите. Една организация, в която членувам и аз, води акция за висококачествена информация в България. Занимаваме се с тази тематика. Ясно е, че има много интернет портали, и нови така наречен сайтове-гъби, които се основават за разпространяване на дезинформация. Изглежда, че в България съществува проведена дезинформация в поддръжка на съветската позиция ", показва журналистът.

По думите му има редица други страни в Централна и Източна Европа с огромни проблеми в границите на Европейския съюз. А на Балканите Сърбия е най-яркият образец за това, по какъв начин осведомителната среда може да е дори по-лоша, защото малките екрани намерено демонстрират благосклонностите си към Кремъл.

" Така че ситуацията в България не е положително, само че не е най-лошото в Европа като цяло ", установи Хорокс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР