България получи зелена светлина“ от Европейската комисия за проектиране и

...
България получи зелена светлина“ от Европейската комисия за проектиране и
Коментари Харесай

България получи „зелена светлина“ за проектиране и изграждане на източното платно на АМ „Струма“ в посока София извън Кресненското дефиле

България получи „ зелена светлина “ от Европейската комисия за планиране и строителство на платното от Кулата към София отвън Кресненското дефиле по Източен вид Г10.50 на Лот 3.2. от АM „ Струма “. Това ще даде опция да стартира работата по последния сектор на аутобана сред Крупник и Кресна. Ще се работи и за второ трасе отвън дефилето в посока София – Кулата.

Правителството разпореди на министрите на районното развиване и благоустройството и на превоза и известията да подхващат нужните дейности за планиране и създаване на Лот 3.2. Предстои да стартира работата по проектирането и строителството на трасето в посока Кулата – София по източния скат на Кресненския пролом.

Възлага се и прединвестиционно изследване за ново трасе в посока София – Кулата отвън Кресненското дефиле.

Предвижда се да не се подхващат дейности за осъществяване на дясно платно (от София към Кулата) на Лот 3.2. на АM „ Струма “ по трасето на съществуващия път Е-79 преди да се прегледат вероятните различни, предмет на прединвестиционните изследвания.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР