България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватска и Малта гласуваха срещу

...
България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватска и Малта гласуваха срещу
Коментари Харесай

България е категорично против общия подход за Пакета за мобилност I

България, Полша, Унгария, Литва, Латвия, Хърватска и Малта гласоподаваха против общия метод по законодателните оферти от Пакета за подвижност I, който бе признат в границите на Съвета на Европейския съюз (ЕС) по превоз. В траялия 15 часа преговорен развой, България изрази безапелационната си позиция срещу по този начин препоръчаните текстове. В рамките на полемиките бе реализирано единодушие транспортните средства да не се връщат вкъщи, което бе една от така наречен червени линии за страната ни.

В разпоредбите, признати в договореностите, се резервира цялостната възбрана за постоянна седмична отмора на борда на транспортното средство, както и се разрешава използването на две понижени седмични почивки. Връщането на лидера в операционния център в страната по определяне или по местожителство, се планува да бъде на всеки 4 седмици.

Общият метод регламентира и периодите за преоборудване с ново потомство образован тахограф – 2022 година, за ново създадени транспортни средства и 31.12.2024 година за всички останали товарни транспортни средства, употребени в интернационалния транспорт.

България, Полша, Литва, Унгария и Малта разпространиха декларация по отношение на изразения отрицателен избор. За блокиращо малцинство в преговорния развой беше нужна поддръжката от още 4 страни, като да вземем за пример Чехия, Словакия, Естония, Финландия.

Предстои Европейският парламент да излезе с позиция по Пакета за подвижност I, след което ще стартират така наречен триалози сред Екологичен потенциал и Европейски Съюз. В рамките на преговорния развой с Екологичен потенциал, е допустимо да бъдат реализирани разнообразни условия.

Постигнатите договорености в Съвета не са финалните текстове, преговорният развой продължава като главните разпореждания при непокътнати преходни периоди от общия метод ще се ползват след 30 юли 2020 година

Ще продължим взаимно с българските евродепутати да отстояваме националния интерес и ще употребяваме всички преговорни стадии за реализиране на по-справедливи правила за бранша.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР