България поема ангажимент да надгради многонационалната бойна група на НАТО,

...
България поема ангажимент да надгради многонационалната бойна група на НАТО,
Коментари Харесай

Бойната група на НАТО в България се увеличава до бригада

България поема ангажимент да надгради многонационалната бойна група на НАТО, ситуирана на нейна територия, до бригада. Това заяви министър председателят Николай Денков след края на първия ден на срещата на върха на НАТО в Литва.

" Ние поемаме уговорката да я надградим, тъй че да стане на равнище бригада, което значи спомагателни сили да се обезпечат ", съобщи той, представен от Българска телеграфна агенция.
" България би трябвало да надгради своите лични въоръжени сили. Това включва в допълнение въоръжение, в това число 16-те самолета F-16 $Блок 70 ", двата мултифункционални кораба, които се чака да влязат в деяние, обезпечаване на бронирани машини за пехотата, с цел да бъде затрупан целият набор - въздушно, морско и наземно пространство ", сподели Денков.

Премиерът съобщи, че решението за трите районни проекта за защита, които бяха утвърдени от НАТО, и един от тях визира зоните на Черно и Средиземно море, са значими и че сходни проекти не е имало от Студената война насам, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Те точно демонстрират, че рискът да има ескалация би трябвало да се преглежда съществено. Но желая ясно да подчертая, че съставянето на тези проекти и построяването на бойните сили в действителност има само предпазен и сдържащ темперамент. Когато има такива сили, всеки агресор би се замислил дали би изискал да рискува в това отношение ", сподели българският министър председател.

Денков съобщи още, че България е срещу потреблението на касетъчно оръжие, откакто. Въпреки това той добави, че " няма по какъв начин да осъдим Украйна, че желае да ги употребява ", откакто Русия употребява такива оръжия освен в Сирия, само че и в Украйна.

 Съединени американски щати взеха решение да дадат рисковите касетъчни муниции на Украйна Съединени американски щати взеха решение да дадат рисковите касетъчни муниции на Украйна

Премиерът оцени като " извънредно невисок " риска от преместване на войната в Украйна към натовски страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР