България подкрепя създаването на единна европейска правна рамка за съхраняването

...
България подкрепя създаването на единна европейска правна рамка за съхраняването
Коментари Харесай

Ахладова: Нужно е единно Европейско законодателство за съхраняването на данни от е-комуникации

България поддържа основаването на единна европейска правна рамка за съхраняването на данни от електронни връзки, които се употребяват за следствието и доказването на закононарушения. Това съобщи през днешния ден министърът на правораздаването Десислава Ахладова по време на съвещанието на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “, част „ Правосъдие “, което се организира посредством видеоконференция.

„ Без съответна правна уредба на съхраняването на данни, достъпът до тях на правоприлагащите органи би бил усложнен, доколкото за доставчиците на услуги съществуват разнообразни режими в обособените страни членки. Освен това, фрагментираните режими основават условия за корист от страна на доставчиците посредством избор на по-благоприятно законодателство “, посочи Ахладова пред правосъдните министри на Европейски Съюз.

Според България по-адекватен метод би бил така наречен „ лимитирано “ запазване на данни, което да понижи категориите данни за предпазване до строго нужните за задачите на следствието на тежки закононарушения, както и да редуцира периодите за запазване, в това число посредством предугаждане на разнообразни периоди за другите категории данни с оглед степента им на сензитивност. „ По този метод ще се понижи и намесата в неприкосновеността на персоналното пространство на засегнатите лица, което в огромна степен ще удовлетвори условията, посочени от Съда на Европейския съюз “, изясни министър Ахладова.

Страната ни поддържа и засиленото използване на Хартата на главните права в Европейския съюз, тъй като гарантирането на ефикасното използване на Хартата от институциите на Европейски Съюз, страните членки и техните жители е от значително значение за образуването на просвета на ценене и гарантиране на правата на всеки човек като универсална и неотменима полезност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР