България подкрепя Черна гора по пътя й към Европейския съюз

...
България подкрепя Черна гора по пътя й към Европейския съюз
Коментари Харесай

Донев потвърди подкрепата на страната ни за Черна гора по пътя ѝ към ЕС

България поддържа Черна гора по пътя й към Европейския съюз /ЕС/. Това беше доказано по време на среща сред служебния ни министър председател Гълъб Донев и президента на Черна гора Мило Джуканович , който е на публично посещаване у нас. По време на диалозите те разискаха опциите за задълбочаване на двустранните връзки, европейската вероятност на Черна гора и други настоящи тематики от районния дневен ред.

Според българския министър-председател процесът на разширение на Европейски Съюз се е утвърдил като стабилизиращ фактор в района и мощен тласък за осъществяване на основни промени . Той означи и смисъла на районното съдействие в границите на съществуващите формати и начинания, което също е от основно значение за постигането на дълготрайна сигурност, непоклатимост и разцвет в Югоизточна Европа. В този смисъл Донев поздрави Подгорица в качеството ѝ на сегашен ръководител на ПСЮИЕ и открои амбициозната й стратегия с предпочитаните области на съдействие .

Премиерът ни сложи акцент и върху обичайно другарските връзки сред двете страни , които са добра основа за надграждане на съдействието в региона на туризма, културното съдействие, стопанската система, вложенията, енергетиката, както и сигурността и защитата. Той открои опциите за растеж на стокообмена с Черна гора, като бъде активизирана работата по подготовката на двустранно Споразумение за поощряване на вложенията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР