България победи Италия с 5:0 в мач от Международния парламентарен

...
България победи Италия с 5:0 в мач от Международния парламентарен
Коментари Харесай

България победи Италия с 5:0 в мач от Международния парламентарен футболен турнир

България победи Италия с 5:0 в мач от Международния парламентарен футболен шампионат, който се организира в Румъния. Още при започване на конкуренцията Николай Алгафари (ГЕРБ), носещ емблематичния номер 11 за ляво крило, означи гол в противниковата врата. Седем минути по-късно се разписа и капитанът на тима Красимир Вълчев (ГЕРБ).

Последва здрава борба и интензивни конфликти в центъра на игрището и в третината, по-близка до вратата на съперника. Последва трети гол на Красимир Вълчев. След него за България се разписа и някогашният първенец по битка Даниел Александров (ГЕРБ). В изблик на наслада и пред любопитните погледи на публиката и фотографите той направи предно салто.

Второто полувреме стартира с противен случай. Депутатът Гюнер Ахмед от Движение за права и свободи се контузи и беше изведен от екип на Спешната помощ (СМУРД). Народният представител е със разкъсан ахилес и на следващия ден му следва интервенция в Букурещ, научи Българска телеграфна агенция.

Напрежението на терена ескалира, когато съдията подвигна жълт картон за Никола Скорчелиев от българите (с номер 21) поради сдърпване с състезател от противниковия тим. Конфликтът бързо беше сподавен с прегръдка и здрависване, както прилича на съседско дерби сред политици.

Две минути преди края на срещата Красимир Вълчев означи още един гол и оформи крайното 5:0 за България.

Посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков беше неразделно с момчетата, с цел да ги поддържа морално. Не липсваше и българска агитка на трибуната. Валентин Милушев беше най-възрастният състезател в тима ни - на 57 години, а Васил Русанов най-младият - на 28.

Днешният, трети ден от шампионата продължи с мач сред Румъния и Турция, който приключи с еднакъв резултат. В редиците на румънския тим беше депутатът на българското малцинство в румънския парламент Георги Наков. Страната-домакин стана първенец в надпреварата с над 20-годишна традиция.

На второ място в крайното класиране се подреди Турция, следвана от България (трето място) и Италия (четвърто място). Всеки тим получи по една купа и медали, връчени персонално от ръководителя на Камарата на депутатите(долната камара) в румънския парламент Алфред Симонис.

Специални награди имаше и за тримата съдии. На финала всички тимове си направиха обща фотография за спомен. Румъния беше хазаин на шампионата за трети път. През годините той се е провеждал и в Турция, Русия и Унгария.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР