България Плевнелиев: Радев денонощно говори колко е корумпирана България Според

...
България Плевнелиев: Радев денонощно говори колко е корумпирана България Според
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев денонощно говори колко е корумпирана България

България Плевнелиев: Радев непрекъснато приказва какъв брой е корумпирана България Според Плевнелиев президентът би трябвало да работи за положителното име на страната  Виолета Русенова 13 май 2019, 09:30
ържавният глава на България непрекъснато приказва какъв брой корумпирана е страната. Аз съм получавал позвънявания от стотици делегации, външни представители, които ме питат за какво да влагат в България, откакто държаният глава непрекъснато приказва какъв брой е корумпирана. Това сподели президентът Росен Плевнелиев (2012-2017г.) пред „ Здравей, България” по NOVA. Бъдещото създаване на нов авто цех у нас стана мотив за изострен конфликт сред двама президенти.

„ Корупцията е на всички места към нас – и в държавния, и в частния бранш. Но когато става въпрос за президента, за стадий на развиване, в който ние се нуждаем от стратегически вложения, най-малкото, когато се приказва за корупция, би трябвало да се дават и съответни образци и да се желае господство на правото и да се пожелае от страна на президента една работеща система. Такива тежки думи от негова страна ни подреждат в напълно друга лига, за съжаление”, сподели още Плевнелиев.

Доброто име на България е причина за положителни вложения, уточни Плевнелиев. Той сподели, че президентът би трябвало да посочива проблемите, само че и триумфите. По думите му е обикновено да има конфликт сред президент и министър председател, само че би трябвало да се образува положителното име на България.

Той поддържа апела на президента Румен Радев да се проверяват офшорните сметки на политиците. „ Точно по този начин би трябвало да се работи – да се бръкне надълбоко и да се извади истината, само че е добре президентът да огледа и към себе си и към личния си екип, в случай че щете към личната си политическа партия Българска социалистическа партия, с чийто водач той непрекъснато и на всички места е дружно. Прокуратурата не преди дълго време извади доказателства точно за член на екипа на президента с офшорни сметки, тъй че дано, когато приказва президентът, да бъде по-конкретен. Прокуратурата уточни Елена Йончева”, добави Росен Плевнелиев.

Бившият президент разяснява и „ Апартаментгейт”. „ В ГЕРБ се направи опит „ Апартаментгейт” не просто да бъде отсрочен или замаскиран, а да бъде решен. Последваха оставки”, сподели той.

„ За страдание, президентът не работи в посока за върховенството на закона. Аз не съм чул една добра дума от президента. Всеки път, когато става въпрос за позицията на България, той приказва само и единствено какъв брой сме небогати и корумпирани”, сподели Плевнелиев.

Росен Плевнелиев разяснява и тематиката, станала мотив за спор сред него и президента Румен Радев. „ Държавният глава остава чувството във всички нас чувството, че надали не той има решаваща роля, особено поради него и особено за ради завода на "Фолксваген " Щайнмайер е пристигнал в България. Фактите са напълно други и обществото би трябвало да ги знае. От година се водят тези договаряния. Екипите са към 100 души. Лично министър-председателят на България е провел десетки срещи и телефонни диалози със международни водачи и министър-председатели на половината немски провинции. Вицепремиерът Томислав Дончев следи всекидневно процеса. Министри, екипи на локално равнище, кметове. Тези хора от една година работят, с цел да може тази стратегическа инвестиция да се случи. Нещо повече – вложителят от ден първи сподели доста ясно: „ Моля ви, пазете безмълвие, работете с нас, не го политизирайте, решението ще бъде напълно експертно”, сподели той.

"Очаквах пробив, само че той не се случи от никой до момента. Дори министър председателят не загатна думата "Фолксваген ". Сега към този момент изквазването на президента отекна доста мощно във Волфсбург. Днес има съвещание на Надзорния съвет. Утре е общото заседание на акционерите на "Фолксваген”. С някаква степен на възможност, само че по-вероятно е след известно време ще се вземе решение ", сподели някогашният държавен глава.

За трова, че два дни България е имала най-скъпия ток, Плевнелиев уточни, че държавното управление би трябвало да се оправи с това.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР