България Парламентът откри Медицински факултет в Университета Проф. д-р Асен

...
България Парламентът откри Медицински факултет в Университета Проф. д-р Асен
Коментари Харесай

Парламентът откри Медицински факултет в Университета Проф. д-р Асен Златаров в Бургас

България Парламентът откри Медицински факултет в Университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас Предвижда се в новото главно звено да се образоват студенти по специалността от контролираните специалности " Медицина " на образователно-квалификационна степен " магистър " в област на висшето обучение " Здравеопазване и спорт " и професионално направление " Медицина "  Венелина Стоянова 10 май 2019, 11:00  Парламентът откри Медицински факултет в Университета Източник: БГНЕС
арламентът взе решение за разкриване на Медицински факултет в структурата на Университет "Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. То е импортирано от Министерския съвет и беше признато с 91 гласа "за " и един въздържал се.

Откриването на Медицински факултет в структурата на Университета е по предложение на Академичния съвет на висшето учебно заведение и въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план.

Предвижда се в новото главно звено да се образоват студенти по специалността от контролираните специалности "Медицина " на образователно-квалификационна степен "магистър " в област на висшето обучение "Здравеопазване и спорт " и професионално направление "Медицина ".

Академичният състав в новото звено ще се състои от 54 индивида, разпределени в 9 катедри. За провеждането на клиничната процедура на студентите, университетът е планувал да подписа контракт с УМБАЛ "Дева Мария " и УМБАЛ - Бургас.

В Медицинския факултет ще се приготвят лекари за потребностите на района и страната,

за системата на незабавна здравна помощ, извънболнична и болнична здравна помощ, както и за потребностите на други структури на националната система за опазване на здравето.

Зам.-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков уточни, че Министерството на здравеопазването поддържа тази самодейност на бургаския университет, поради районните диспропорции по отношение на съществуването на медицински фрагменти.

"Десетгодишни старания предшестват днешния ден и народните представители от ГЕРБ поддържаме предлагането за основаване на Медицински факултет в Университета "Проф. доктор Асен Златаров "-Бургас, тъй като сме уверени в общодържавната изгода от това начинание ", разяснява Ивелина Василева от ГЕРБ.

Валери Симеонов съобщи, че групата "Обединени патриоти " също поддържа решението. Като сериозен мотив в негова поддръжка, той посочи, че Бургас се е трансформирал в "болницата на още две области - Сливен и Ямбол ". Освен това през летния сезон броят на евентуалните пациенти достигали към два милиона.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: Народно събрание факултет медицина университет Бургас
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР