България отрича публикации в германски и британски медии, че гранични

...
България отрича публикации в германски и британски медии, че гранични
Коментари Харесай

България отрече публикациите в чужди медии, че граничните ни полицаи малтретират бежанци

България отхвърля изявления в немски и английски медии, че гранични служители на реда са малтретирали бежанци, минали границата с Турция. В Мюнхен българският министър на вътрешните работи Младен Маринов разяснява изказвания от журналистическо следствие за неприятно отнасяне на бежанци в България, Унгария и Гърция.

България съблюдава всички разпореждания, свързани с правата на индивида, е декларирал вътрешният министър Младен Маринов след диалози с баварския си сътрудник Йоахим Херман в Мюнхен.

,,Български гранични чиновници използват мощ единствено в случаите, когато обстановката го изисква'', е допълнил Маринов и е обяснил, че такава обстановка е експанзия против чиновниците.

,,За мен е значимо политиката на българското държавно управление за защита на външната граница на Европейски Съюз да дава отговор на условията на Европейски Съюз - да се ревизира кой влиза в страната и да го записва в системата Евродак'', съобщи от своя страна по случая баварският вътрешен министър Йоахим Херман, представен от БНР.

Съвместно следствие на немската социална медия ARD, проверяващия уеб страница "Коректив " и английския вестник "Гардиън " разкрива, че Европейската гранична работа "Фронтекс " си е затваряла очите пред неприятно отнасяне на бежанци от граничарите на външните граници на Европейския съюз. Репортажът на немската телевизия ще бъде излъчен довечера.

Разследването упреква локалните граничари в приложимост на мощ и опасност за връщане на мигранти и по този начин се нарушава главното право за търсене на леговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР