България отпуска 68 хиляди 737 лева (34 хиляди 369 евро)

...
България отпуска 68 хиляди 737 лева (34 хиляди 369 евро)
Коментари Харесай

България отпуска повече от 68,5 хиляди лева на колеж в бесарабския град Твърдица

България отпуск а 68 хиляди 737 лв. (34 хиляди 369 евро) посредством плана " Подобряване на материално-техническата база във филиала на Образцов център за художествено обучение " Щефан Няга " (град Кишинев) в град Твърдица, регион Тараклия, Молдова. Реализирането на плана ще се реализира посредством публичната организация " Клуб Левски " в град Твърдица според постановлението 234 на Министерски съвет от 2011 година за политиката на Република България за присъединяване в интернационалното съдействие за развиване.

Благодарение на извоювания план ще се направи ремонт и ще се подобрят изискванията в ученическото общежитие. В образователния корпус ще бъде окомплектован кабинетът по осведомителни технологии, ще се усъвършенства материалната база, ще се закупят озвучителна уредба и музикални принадлежности, съоръжение за отоплителната система, заяви директорката на образователното заведение Ала Кара.

С подобряването на изискванията и качеството на живота на учениците в общежитието ще се подобрят и покачат техните професионални умения и познания, както и изискванията за отмора и самоподготовка. Със основаването и оборудването на кабинет по осведомителни технологии ще повишим качеството на професионализъм, умения и познания в региона на иновационните технологии на музикалните и звукозаписни стратегии, сподели директорката. По думите й козметичен ремонт се прави всяка година, само че главен не е бил юридически от основанието на образователното заведение.

През 1996 година според съглашение сред Молдова и България се взима решение да бъде открит Музикален лицей за български национални принадлежности и танци, филиал на кишиневския Музикален лицей " Щефан Няга ". Обучението се води на български език.

Колежът е единственото образователно заведение отвън рамките на България, в което приготвят реализатори на българска национална музика и танци.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР