България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.

...
България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.
Коментари Харесай

Кирил Петков и Бойко Борисов: България отлага таксата за пренос на руски газ

България отсрочва въвеждането на таксата за транспорт на съветски газ . Това стана ясно от взаимно изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Кирил Петков. Решено е страната ни да следва общия европейски метод , с цел да не се окаже таксата пречка за участието ни Шенген.

„ Таксата не би трябвало да е едностранна – от страна на България. Трябва да се работи с Европейската комисия. Само дружно, с всички европейски страни, този вид такси могат да бъдат наложени по подобен метод, че да имат резултат върху стопанската система и на Руската федерация. Затова взимаме решение да отложим таксата, да работим с Европейска комисия, до момента в който изработим общо решение ”, уточни Петков.

„ Във връзка с „ Лукойл ” съпредседателят на ПП-ДБ разгласи, че няма да има опция договорката за продажба да бъде финализирана без утвърждението на Народното събрание. По този метод ще бъде взето транспарантно решение “, акцентира Петков. Борисов добави:

„ Ще вкараме текст, който касае стратегически предприятия. Подобна договорка или искане ще се ратифицира в Народното събрание. ”

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР