България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската

...
България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската
Коментари Харесай

МВнР с остра позиция срещу дезинформациите на руския посланик Митрофанова

" България остро осъжда невижданата и непредизвикана военна експанзия на Руската федерация против Украйна и способства към интернационалните старания за поддръжка на страната. Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води ".
 
Това се споделя в  позиция  на Министерството на външните работи във връзка на  публикувано на 12 юни в обществените мрежи послание на изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация в Република България. В него се изричат хипотези и догатки по отношение на оказваната от България поддръжка за Украйна.
 
" Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности ", се споделя още в изказването на българското външно министерство.
 
Руският дипломат в България Елеонора Митрофанова популяризира спекулации за " изпращането " на български военни в Украйна. " Системното замесване на страната в спора в Украйна, без значение дали става дума за доставяне на режима в Киев с муниции или да вземем за пример за вероятно изпращане на български контингент в зоната на военни дейности, сигурно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор ", декларира Митрофанова на страницата във Facebook на посолството на РФ.

 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР