България обяви един руски дипломат за персона нон грата, съобщиха

...
България обяви един руски дипломат за персона нон грата, съобщиха
Коментари Харесай

Гоним първия секретар на руското посолство заради шпионаж


България разгласи един съветски посланик за личност нон грата, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

" ​Главна прокуратура е уведомила през днешния ден Министерство на външните работи за осъществяването на нерегламентирана разследваща активност от страна на дипломатически чиновник на посолството на Руската федерация у нас. Посоченият дипломатически чиновник е осъществявал на територията на страната активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", показват от ведомството.

" Министерство на външните работи връчи днес нота, с която дипломатическият чиновник се афишира за личност нон грата, като му се дава 72-часов период да напусне страната ", оповестяват от Министерство на външните работи.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че първият секретар в посолството на Руската Федерация в София е правил нерегламентирана разследваща активност у нас. Това е станало ясно в хода на следствие на ДАНС и спецпрокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР