България няма да подпише нов договор с Газпром за доставки

...
България няма да подпише нов договор с Газпром за доставки
Коментари Харесай

Няма да подпишем нов договор с Газпром, заяви вицепремиерът Василев

" България няма да подпише нов контракт с " Газпром " за доставки на синьо гориво ", съобщи вицепремиерът Асен Василев в бюджетната комисия в Народното събрание. Сегашният изтича в края на декември.

Василев разяснява, че сега в България не се купува съветски природен газ, тъй като компанията едностранно е спряла да извършва контракта си.

" Отговорът на вашия въпрос все още, по кое време това държавно управление ще договаря с " Газпром " за нови количества газ, имайки поради държанието на " Газпром " и отхвърли да извършва подписан контракт, по който ние сме били безусловно изрядни - единственият отговор, който мога да ви дам е в никакъв случай ", съобщи финансовият министър.

Според вицепремиера " Газпром " взема решение на коя страна да одобри заплащанията и на коя не. И въз основата на това какъв размер доставя и по кое време изтича съществуващият й контракт:

" Не може, когато някой ти спре газа, макар че си плащаш и си изпълняваш контракта, ти да разчиташ същият този човек, че няма да ти спре газа, когато си в сложна обстановка. Затова моят отговор е подобен, тъй като имаме обезсърчителен сътрудник, потвърдено обезсърчителен ".

" В момента страната ни купува азерски и американски газ ", добави вицепремиерът Асен Василев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР