България няма да отстъпи от споразуменията, които има със Северна

...
България няма да отстъпи от споразуменията, които има със Северна
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Скопие: България няма да отстъпи от споразуменията, които има с РСМ

България няма да отстъпи от споразуменията, които има със Северна Македония, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в Скопие. Тя разяснява и случая с Християн Пендиков, като увери, че страната ни ще продължи да му оказва помощ, като упованията са през есента той да продължи образованието си в България.

В българското посолство Илияна Йотова се срещна с представители на българската общественост и сервира цветя пред барелефа на Васил Левски, съобщи Българска национална телевизия.

Ето какво още съобщи вицепрезидентът:

„ Ние няма да отстъпим на сантиметър от споразуменията, които имаме. Ако българите не бъдат приети в конституцията и не бъдат записани в конституцията на РСМ. Тази вечер ви споделям: Няма да има и сантиметър прогрес в договарянията на РСМ за европейско участие. Няма да има сред държавна конференция, няма да има отчет на Европейска комисия, с който да стартират действителните договаряния. Така че ние деликатно следим обстановката, в РСМ следим деликатно кой и по какъв начин приготвя вероятно текст да се впише в конституцията, по какъв начин той ще бъде признат, по какъв начин ще реагират политическите сили, само че най-много институциите на РСМ. В наше лице, ние постоянно ще бъдем ваши бранители ”.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР