България няма да бъде домакин на квалификация по борба за

...
България няма да бъде домакин на квалификация по борба за
Коментари Харесай

България изпусна домакинство на олимпийската квалификация за Париж 2024

България няма да бъде хазаин на подготовка по битка за Олимпийските игри в Париж 2024. Страната ни бе измежду претендентите за един от двата шампионата през идната година, само че Международната федерация UWW избра друга страна. Припомняме, че в София преди година бяха разпределени квотите за Токио 2020.

На съвещание в Швейцария централата избра домакините. Така, първата спомагателна подготовка ще се организира в Азербайджан, а втората в Турция.

Според регламента на UWW борците ще имат три благоприятни условия да завоюват квоти. Първата ще бъде по време на Световното състезание в Белград. Надпреварата е този септември. За Игрите се класират единствено четиримата медалисти, както и петият герой през репешаж на изгубилите борбите за 3-5 място.

Вторият късмет ще бъде на Европейската олимпийска подготовка в Баку (4-7 април 2024). Квоти ще вземат двамата финалисти във всяка олимпийска категория, а тези, които към този момент имат такава от международните финали, няма да бъдат допускани до присъединяване, в случай че не се борят в друг жанр. Всяка страна може да изпрати за присъединяване толкоз борци, колкото е присъединила и на Европейското състезание в Румъния (12-18 февруари).

Последната фаза на квалификациите ще бъде в Истанбул (9-12 май). Квоти ще печелят борците на първо и второ място във всяка категория, както и един от бронзовите медалисти. Те ще се срещат в пряк дуел след края на категорията.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР