България не започна обещания ремонт на украински танкове, но Киев

...
България не започна обещания ремонт на украински танкове, но Киев
Коментари Харесай

Вместо в България украинските танкове ще отидат на ремонт в Словакия

България не стартира обещания ремонт на украински танкове, само че Киев получи друго предложение. Германия ще сътвори в Словакия ремонтен център, в който ще бъдат обслужвани и ремонтирани оръжия, изпратени от Берлин на Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като се позоваха на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт.

" Постигнахме съглашение и работата може да стартира неотложно, тъй че цялата техника, доставена (на Киев), да може да се ремонтира, откакто излезе от строя при бойни дейности ", съобщи пред кореспонденти Ламбрехт, която дойде в Брюксел за среща със своите сътрудници от Европейски Съюз. Берлин има намерение до юни да образова към 5000 украински бойци в Германия като част от подготвителната задача на Европейски Съюз, добави тя.

Ламбрехт не посочи дали в центъра ще се ремонтира единствено немско въоръжение. Министерството на стопанската система и климата на Германия заяви, че от началото на годината до края на септември немските управляващи са издали позволения за доставки в Украйна на военна продукция на стойност 775 милиона евро. Сред доставеното на Киев въоръжение има самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън " Марс ", самоходни зенитни установки " Гепард ", система за Противовъздушна отбрана " Ирис-Т " и бронирани машини " Динго ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР