България не прилага ваксини с изтекъл срок на годност, съобщиха

...
България не прилага ваксини с изтекъл срок на годност, съобщиха
Коментари Харесай

МЗ: България не прилага ваксини с изтекъл срок на годност

България не ползва ваксини с изминал период на валидност, оповестиха от Министерството на здравеопазването, представени от БНР. При осъществяването на Националната имунизационна акция против COVID-19 в България се ползват само ваксини, чийто период на валидност е в сходство с разрешението им за приложимост, прецизират от здравното ведомство.

На 10 септември, след осъществена оценка от Европейската организация по медикаментите, в Европейския съюз беше утвърден нов период на валидност за имунизацията на Пфайзер при условия на предпазване при свръхниска температура. Срокът на валидност за замразен флакон е продължен от 6 месеца на 9 месеца.

Опаковките с отпечатан период на валидност върху етикета от юни 2021 до март 2022 могат да продължат да се употребяват до 3 месеца този период, в случай че са били спазени утвърдените условия на предпазване при -90 градуса C до -60 градуса C, показват от Министерство на здравеопазването.

По-рано водачи на две политически партии оповестиха, че популацията се имунизира с препарати с изминал период на валидност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР