България не е в състояние на кибервойна. Това каза министърът

...
България не е в състояние на кибервойна. Това каза министърът
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление: В България няма институция, която се занимава с хибридните атаки

България не е в положение на кибервойна. Това сподели министърът на електронното ръководство Божидар Божанов по време на Годишната среща на държавното управление с властта.

" Дори не бих споделил, че има и мощно повишен декор на киберактивност. Защото киберактивността стартира от сканиране, търсене на уязвимости, инспекции и стига до към този момент най-лошите произшествия, каквито не се случват ", сподели министърът, представен от БНР.

В изявлението си малко по-рано, министър председателят Кирил Петков беше на противоположното мнение във връзка с хибридните офанзиви.

Божанов напомни, че в страната ни са блокирани 45 хиляди IP адреса от Русия. Той сподели и, че все още няма институция, която се занимава с така наречен хибридни закани. Министерството ще се ангажира с тази активност, напомни Божанов.

" За актуалната рецесия работим със обществените мрежи. Работим и през Европейски Съюз, който работи по приемането на серия актове за контролиране на цифровия свят. Ние имаме съответни оферти, защото сме на фронта на дезинформационната акция, ще ги наложим в границите на европейската полемика ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР