България не е турска провинция, за да ни казва Анкара

...
България не е турска провинция, за да ни казва Анкара
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО: Турция трябва да се извини! Турските политици преминаха всякакви граници в наглостта си

България не е турска провинция, с цел да ни споделя Анкара какви законопроекти да вършим и да се намесва във вътрешните ни работи. Това се споделя в безапелационна позиция на Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация по отношение на отхвърли от страна на турския вицепрезидент Фуат Октай да сервира извинения за думите на сътрудника си Чавошоглу.

Припомняме, че преди дни външният министър на Южната ни съседка Мевлют Чавушоглу в обществена тирада в центъра за публично обучение сподели: „ Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени в закона за вероизповеданията “ и добави още,  че Анкара „ денонощно работи за ползите на турските общности в чужбина и това e един от целите на външната политика на страната “.

Веднага ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, реагирахме на тези думи и поискахме незабавно външният ни министър Екатерина Захариева да бъде изслушана в Народното събрание, с цел да стане ясно дали са водени диалози от българска страна и каква тъкмо интервенция е оказана. За първи път от 30 години българското държавно управление в лицето на външния министър Захариева и министър-председателят Бойко Борисов изрази безапелационната си позиция против казаното от турски политик. За първи път от 30 години българската страна се опълчва по този метод на политиката на Турция за вмешателство във вътрешните работи на България.

Също по този начин желаеме да напомним и обстоятелството, че точно ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, дружно с нашите сътрудници от Обединени патриоти оказахме сериозна опозиция в пленарната зала при гласуването на законопроекта на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, подписан персонално от Цветан Цветанов, Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ. Това е законопроект, написан от Движение за права и свободи като контра на законопроекта за вероизповеданията на Вътрешна македонска революционна организация, който имаше за цел тоталното секване на всякакво външна финансиране и интервенция в делата на вероизповеданията, като по този начин щеше да бъде обезпечен техният суверенитет, както и кръстосан пътят на радикалния ислям към страната ни.

В този подтекст и позицията и изявленията на Българска социалистическа партия по тематиката са нищо повече от опит да се измъкнат от отговорност. Припомняме, че тъкмо те гласоподаваха този противоречив законопроект до момента в който още бяха в пленарната зала и тъкмо тях ги нямаше, когато Оперативна програма се борихме против скандалното предложение за финансова прошка на мюфтийството. Ако те си бяха на работните места с нашите, техните и гласовете на „ Воля “ този текст нямаше да мине. Именно тях ги нямаше и да поддържат нашето предложение да се забрани всякакво непознато финансиране на религиозните общности.

Тук освен, че не е необходим политически популизъм, а той в този миг дори е рисков за националната сигурност на страната. Мястото на депутатите е в Народното събрание, с цел да отстояват позициите на партиите, чиито гласоподаватели са ги избрали. Популистки са и апелите на Корнелия Нинова Оперативна програма да напуснем ръководството. Какво цели тя с тях – да вкара страната в политическа рецесия месеци наред и по този начин да проправи пътя за следващото нездравословно ръководство на обединението Българска социалистическа партия – Движение за права и свободи?

Благодарение на Оперативна програма всички тези тематики излизат на бял свят. Благодарение на Патриотите във властта през днешния ден страната ни има безапелационна и ясна позиция за невмешателство на непознати страни в българската политика. Ето за какво г-жо Нинова, вместо да обикаляте студията, върнете депутатите си в Народното събрание, с цел да отстояват там политиките в отбрана на националния интерес. В малките екрани политика не се прави!

Единственият метод да пресечем опитите на непознати страни и политически субекти да се намесват в делата на България е да се одобряват отхвърлените текстове на Вътрешна македонска революционна организация за безапелационна възбрана за финансиране на вероизповеданията от непознати страни, физически лица, компании или НПО-та. Казваме го ясно за следващ път, с цел да бъде пределно ясно за всички.

Нахалството на турските управници този път мина границите на дипломатическото благовъзпитание. Да откажеш опрощение при явно изказване за политически напън от страна на Турция е проява на неуважение на суверенитета на страната ни.

Ето за какво ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, ще изразим своето изрично противоречие с политиката на Турция. Още в понеделник в 8.30 ч. сутринта ще изразим своя митинг пред посолството на Република Турция в България, с цел да покажем, че България е суверена страна, която сама взема своите решения и не ни е нужно опекунството нито на Анкара, нито на друга столица. Каним всички български жители, които желаят да изразят несъгласието си, да се причислят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР